Ugrás a tartalomra

Buborékosnak ígérkezik a júliusi Avasi Kvaterka

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 01. péntek 14:45
Az Avalon Fleet és Miskolc önkormányzatának támogatásával újra itt az Avasi Kvaterka – ezúttal buborékokkal a középpontban. 

Az avasi pincesorok zsongó világa egyre több élettel telik meg. A szervezők várnak mindenkit pezsegni, hűsölni, hogy részese legyen a városrész virágzásnak. Július 9-én, szombaton délután 17 órától indul a nagy durranás, egészen éjfélig vagy kipukkadásig. Az eseményre biztosan kinyit a Polgármester Pince, a Svájci Borház, a Nádler Pince, a Poroszkai Pince, a Pinyó, a Deák Pince és az Avasi Bortanya, ahol ezúttal is a már jól megszokott, parádés hangulattal és ínycsiklandó borokkal készülnek.

Lesz minden, ami buborék és felpezsdíti a fülledt nyári estét: sörök a Gyertyános Sörfőzdéből és a zip’s-től, Miskolc város borai Áts Károlytól, Vincze Bélától és a Palkó Pincészettől, habzóborok, pezsgők a Cardium Borászattól, a Kreinbacher Birtoktól és a Kern Bor- és Pezsgőháztól, a KT Borászat fröccsei, prosecco, cider, a kicsiknek pedig szörp és szóda. Kvaterka falatokkal csillapíthatjuk a bubik okozta bugyogást, és mics sütés is lesz, hiszen a forró nyári estékhez hozzátartoznak a grillen sercegő húsok. A hangulatot pedig a La Barriere Manouche fűszerezi meg 20 órától a Bortanya teraszán, úgyhogy lehet majd összebújni, andalogni, zsizsegni, riszálni is.

Ahogyan azt korábban is ígérték a szervezők, az Avasi Kvaterka ad otthont az 1. Avasi Pinceszépségverseny ünnepélyes díjátadójának, ahol a győztesek átvehetik megérdemelt jutalmukat. Sőt, a jubileumi, X. Avasi Borangolás alkalmával gyűjtött adományokat is átadják a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának, illetve az avasi református templomnak. Gurgulázó jókedv, szisszenő üvegek, gömbölyű poharak, felbukkanó ismerősök, kirobbanó hangulat, zenezizegés, tücsökciripelés és egy csepp romantikus összeszusszanás vár mindenkit a város tetején.

A rendezvény ingyenesen látogatható, további részletekért érdemes követni az esemény Facebook-oldalát

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!