Ugrás a tartalomra

A Bükkben teszteltek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 10:36
A héten hazánkba érkezett a Rally Európa Bajnokság (ERC) mezőnye, a párosokat szerdán élesben is láthatták a rajongók a Bükkben.
Fotó: Parai Roland

Nyíregyházi központtal és zempléni gyorsasági szakaszokon rendezik meg hétvégén a Rally Hungary-t. Szerdán a sportág miskolci kedvelői is belekóstolhattak az esemény hangulatába, hiszen a rendezvény hivatalos tesztjét Diósgyőrben, valamint a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti szakaszon rendezték meg.

A korábbi hagyományokat folytatva a tesztre jelentkezett csapatok a DVTK Stadionnál állíthatták fel a szervizállomásukat, és innen néhány kilométerre már el is kezdhették a felkészülést.
A szerdai egész napos program a közönség számára is látogatható volt, akik így élesben is láthatták azt a tizenhat egységet, akik jelentkeztek a tesztre. Ők – a kiírás értelmében – oda-vissza teljesítették a távot.

Köztük volt a magyar bajnoki aspiráns Hadik András–Kertész Krisztián-páros is. A címvédő miskolciak számára nagy téttel bír a hazai záróverseny, hiszen – bár vezetik az összetettet – az utolsó futamon dől el a bajnoki cím sorsa. Miként az Európa-bajnoki elsőség is – világbajnokokkal tűzdelt mezőny érkezik ugyanis Magyarországra: itt lesz mások mellett a tavalyi nyíregyházi győztes, Andreas Mikkelsen, aki most az összetett pontverseny éllovasaként és a WRC2-kategória újdonsült világbajnokaként érkezik a futamra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!