Ugrás a tartalomra

A civilek biztosítani tudják a demokratikus működést

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 01. péntek 20:20
Civilek tartottak közéleti kerekasztal-beszélgetést péntek délután a Tudomány és Technika Házában. A téma az önkormányzatiságban rejlő lehetőségek voltak.
Fotók: Osztie Tibor

Az eseményt a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület és a Padtársak Miskolci Civil Közösség szervezte. A résztvevők - Varga Andrea alpolgármester; Horgas Péter, a Civil Bázis Egyesület elnöke, az Országos Közös Akarat egyik kezdeményezője; Pákozdi Éva, a Magyar Európai Nők Egyesülete elnöke, a Számoljunk Együtt Mozgalom vezetője; valamint Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője, a Civil Bázis Egyesület elnökségi tagja - az önkormányzatiság témakörét járták körül.

"Közös akarat az önkormányzásért" - ezzel a címmel hirdették meg a kerekasztal-beszélgetést, amit azzal ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, hogy "a kormányzat szorításában, egyre nehezedő körülmények között vizsgáljuk az önkormányozhatóság lehetőségeit".

- Miskolci polgárként tudatosan vállaljuk a közös ügyeinkkel kapcsolatos vélemény-nyilvánítást, mert másoktól hiába várjuk gondjaink megoldását. A változás bennünk és velünk kezdődik. Hiszünk a kollektív bölcsesség erejében, a miskolciak sokszínűségében, felelősség-érzetében, lokálpatriotizmusában, városszeretetében. Hisszük, hogy közös akarattal, együttesen megtaláljuk a megoldásokat a problémáinkra - írták.

Varga Andrea alpolgármester, a Függetlenek SZIVE, a Padtársak Miskolc civil közösség és a Civil Bázis Egyesület tagja érdeklődésünkre elmondta, az esemény egy közéleti beszélgetéssorozat fontos része, ami az önkormányzatiságról, annak szerepéről és jelentőségéről, illetve arról szól, milyen lehetőségei vannak a miskolci polgároknak, a civileknek az önkormányzati szerepvállalásban.

Hangsúlyozta: számos olyan terület van, ahol a civilek szerepvállalása biztosítani és segíteni tudja a demokratikus működést.

Az esemény után a résztvevők Szerencsen tartottak fórumot, ahol a 2024-es önkormányzati választás kapcsán az önkormányzatiságról és a civilek folyamatosan növekvő szerepéről is szót ejtettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!