Ugrás a tartalomra

Csak jövőre folytatódik a cselgáncs World Tour

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. november 12. csütörtök 10:52
A tervekkel ellentétben csak jövőre folytatódik a cselgáncsozók számára az olimpiai kvalifikációban meghatározó World Tour versenysorozat.
Képünk csak illusztráció

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IJF) végrehajtó bizottsága szerdán döntött úgy, hogy ebben az évben már nem folytatódnak az IJF égisze alatt zajló viadalok.

A sportág legrangosabb eseményeit tömörítő World Tour a koronavírus-járvány márciusi kirobbanása után, októberben a budapesti Grand Slammel sikeresen folytatódott, és az IJF irányítói reménykedtek benne, hogy még ebben az évben sor kerülhet egy másik eseményre, a zágrábi Grad Prix-viadalra.

„Ez egy nagyon nehéz döntés volt, különösen egy ilyen sikeres és örömteli esemény után, mint amilyen néhány hete a Grand Slam Hungary volt” – áll Marius Vizer IJF-elnök üzenetében. „Sajnos a világ legtöbb országában keményen küzdenek azért, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését, és a dzsúdós család biztonsága az első. Ismét ellenállónak kell lennünk, tiszteletben kell tartanunk a kormányok erőfeszítéseit a föld lakói biztonságának megőrzése érdekében. Az IJF csapata most a katari Mesterek Tornájának a megszervezésére fog összpontosítani, reméljük, hogy Dohában 2021 januárjában képesek leszünk összehozni a nemzetközi dzsúdóközösséget, és a világ legjobb sportolói ismét az olimpiai kvalifikációért versenyeznek majd” – tette hozzá.

A cselgáncsos olimpiai kvalifikáció az európai szövetség (EJU) által szervezett Európa-bajnoksággal folytatódik, amelyre Prágában kerül sor jövő csütörtöktől szombatig.

Október 23. és 25. között hatvanegy ország négyszázkilenc versenyzője lépett tatamira a Papp László Sportarénában rendezett Grand Slamen, amely nézők nélkül, buborékban zajlott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!