Ugrás a tartalomra

A Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeknek vitt Mikulás ajándékot Gianni

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 06. hétfő 13:51
Az első csomagokat az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében élő gyerekek vehették át szombaton.

Átmeneti otthonokban élő gyermekeknek vitt Mikulás ajándékot Gianni. Juhász Ákos képgalériája

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának családok átmeneti otthonaiban élő, összesen 177 gyermeket ajándékoz meg ebben az esztendőben Mikulás alkalmából a Porsche Hungaria. Az első csomagokat a segélyszervezet miskolci intézményében élő gyerekek vehették át szombat délelőtt.

– A Családok Átmeneti Otthonában jelenleg tizenkét család lakik huszonöt gyermekkel – mondta Nagyné Faragó Boglárka intézményvezető.

- A gyerkőcök nagyon készültek erre az alkalomra és nekünk is nagyon fontos az, hogy támogatónk jóvoltából egy kis Mikulás csomagot tudunk biztosítani nekik. Tudni kell, hogy az itt élő családok sok esetben nem erre költik a pénzüket, és ezért nagy ajándék nekik az, hogy a gyerekek mégis kaphatnak meglepetést Mikulás apropóján – mondta.

Az intézményvezető kiemelte, az otthon összesen negyven férőhelyes, jelenleg is telt házzal működnek, sőt télen nem ritka az sem, hogy várólista alakul ki a helyekre. „Nagy öröm számunkra, hogy így az ünnepekhez közeledve már jelentkeztek olyan cégek, támogatók, akik segítséget ajánlanak a karácsonyi meglepetések összeállításában, de további felajánlásokat is jó szívvel fogadunk el még az ünnepekig hátra lévő időben2 – tette hozzá.

Fotó: Juhász Ákos

Az esemény külön meglepetése az volt, hogy Gianni Annoni televíziós műsorvezető, séf, az Audi márkanagykövete bújt Mikulásjelmezbe és ő ajándékozta meg a rászoruló családok gyermekeit. Gianni a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, nagyon fontos volt számára az, hogy közreműködhetett a jótékonysági akcióban, sőt.

- Nagyon sok energia volt ebben a ruhában és szintén nagyon sok energiát kaptam a gyerekektől Életemben először öltöztem Mikulásnak, és meg kell mondjam, hogy hatalmas élmény volt látni, milyen csodálattal, boldogan néznek rám a gyerekek. Bennük van egyébként is az élet, meg a jövő. Úgy gondolom, mindenkiben kell lennie egy kis gyereknek. Aki ezt elveszíti, szerintem elveszti saját magát is – mondta.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!