Ugrás a tartalomra

Derbi jön! – a rendőrség is fokozottan készül a DVTK-Fradira

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. december 13. péntek 11:24
Diósgyőrben vendégszerepel vasárnap a Ferencváros labdarúgócsapata, a derbinek megfelelő erőkkel, fokozott figyelemmel készül a rendőrség a 18 órakor kezdődő mérkőzésre.
Forrás: dvtk.eu

– A biztosítási terv nem nyilvános, ilyenkor mindig úgy fogalmazunk, hogy a megfelelő erőkkel készülünk egy ilyen találkozóra – mondta el érdeklődésünkre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Janasóczki Attila hozzátette: készítenek egy felmérést, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent a mérkőzés, és ennek megfelelően határozzák meg a bevetésre váró humán és technikai erőt.

A fő hangsúly azon van – tudatta –, hogy biztonságos, és minél gördülékenyebb legyen a közlekedés mind a stadionig, mind onnan vissza. Illetve természetesen kiemelt az is, hogy szabálysértések, bűncselekmények ne forduljanak elő, ne legyen semmiféle atrocitás.

Rákérdeztünk arra is, hogy ustawkáról – így hívják a szurkolói berkeken belül lebeszélt fair boxot – van-e tudomásuk. A szóvivő megnyugtatott mindenkit: odafigyelnek ezek megakadályozására is, de ez a jelenség egyébként sem jellemző hazánkban, inkább tőlünk keletebbre dívik.

További részletek:

A gépjárművel érkező vendégszurkolókat arra kéri a rendőrség, hogy az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtójánál (Budapest felől az első lehajtó) hajtsanak le az autópályáról. A lehajtón egyenesen haladva, a felüljárón átérve, a Skoda autószalon előtti útszakaszon találják a rendőrség által felállított gyűjtőpontot, ahonnan 15 óra 30 perctől lesz folyamatos, szervezett rendőri kísérés a stadionig, illetve mérkőzés után vissza az autópályáig.

A 3-as számú főúton Budapest felől érkezők a Miskolc táblát követően szintén gyűjtőponttal találkoznak, innen is szervezett kísérést indít a rendőrség.

A Ferencváros szurkolói részére a DVTK Stadion déli oldalán körbekerített parkoló áll rendelkezésre.

Kérik a vendégszurkolókat, hogy vegyék igénybe a gyűjtőpontokról induló rendőrségi felvezetést, mivel csak így tudják részükre biztosítani a biztonságos és a megfelelő időbeni bejutást a stadionba.

Kérik továbbá, hogy a sporteseményre jegyet váltó drukkerek ellenőrizzék a belépőn szereplő adataikat, ugyanis a biztonsági személyzet és a rendőrség a fiktív adatok kiszűrése céljából a jegyeket ellenőrizni fogja.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a szabálysértések, bűncselekmények megelőzésére, megszakítására a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében, ezért felhívják a szurkolók figyelmét arra, hogy a pirotechnikai eszközök használata, illetve birtoklása is szabálysértést képez, annak feltalálása esetén az azt birtokló személlyel szemben minden esetben szabálysértési eljárást kezdeményezünk.

A rendőrség kéri a szurkolókat, hogy a fenti intézkedések végrehajtásában a feladatra vezényelt rendőrök munkáját segítsék, türelmükkel, megértésükkel támogassák.

Programok