Ugrás a tartalomra

Döntetlent játszott a Diósgyőr

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. március 06. szombat 09:46
Az OTP Bank Liga 25. fordulójában az első félidőben nem esett gól a DVTK - MTK mérkőzésen, pedig mindkét csapat több nagy helyzetet is kialakított. A második félidő is ugyanúgy nézett ki, hatalmas helyzetek mindkét oldalon, de Marko Malenica és Milan Mijatović is sorra mutatta be a bravúrokat. Mindkét csapat nyerhetett volna, végül a DVTK és az MTK is egy pontot szerzett.Diósgyőri VTK - MTK Budapest 0-0

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-0
------------------------------
Diósgyőri Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
    sárga lap: Ivanovski (22.), illetve Herrera (21.), Perkovic (54.), Dimitrov (56.)

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Malenica - Grgic, Milovic, Hegedűs, Pikk - Zivulic, Max - Drazic, Suljic (Iszlai, 91.), Grozav (Roshi, 69.) - Ivanovski (Vanecek, 81.)

    MTK Budapest:
    -------------
Mijatovic - Ikenne-King, Nagy Zsombor, Perkovic (Varju, 67.), Herrera - Kata, Mezei (Cseke, 58.), Dimitrov (Prosser, 76.) - Varga R., Miovski (Bíró, 76.), Schön

Jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok, és bár gól nem esett, mindkét oldalon több veszélyes helyzet alakult ki. A hazaiak egy lesgólig, a jól kontrázó vendégek pedig egy kapufáig jutottak az első 45 percben. 

Mocsári László képgalériája

A szünet után hosszú percekre beszorította ellenfelét a Diósgyőr, ki is alakított egy ziccert, de Ivanovski közelről mellé fejelte a labdát. Rövid időre aztán kijött a szorításból az MTK, amely egy újabb kapufával "válaszolt", de a hajrához közeledve ismét a hazaiak birtokolták többet a labdát. Az utolsó percekben mindkét csapatnak volt lehetősége arra, hogy megszerezze a győztes találatot - a nagyobb helyzetek a fővárosiak előtt adódtak -, de végül maradt a 0-0. További részletek a klub hivatalos oldalán.

Edzői értékelések:

Zoran Zekić: - A ma esti mérkőzésen voltak egészen jó időszakaink, amikor helyzeteket alakítottunk ki, az utolsó húsz percben viszont nagyon sok hibát vétettünk, a középpályán a rossz passzokat megszerezte az MTK, és kedvére kontrázhatott, amiből több gólt is lőhettek volna.
A szünetben arról beszéltünk, hogy a középpályán túl sok a fölösleges passz, ahelyett, hogy az ellenfél letámadásának kivédése érdekében forgatnánk az oldalakat. A második félidő jól kezdődött, Mirko Ivanovski kétszer is százszázalékos ziccerbe került, amit sajnos kihagyott. Tíz perc után feljött az MTK, ekkor már nem maradt elég erőnk a korábbihoz hasonló játékra.
A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználás hatékonysága, hiába alakítunk ki most már sok helyzetet, ha azok sorra kimaradnak. Mivel nem lőttünk gólt, emiatt idegesebbek lettek a játékosok, amit meg tudok érteni, de nyugodtan könnyebb gólt lőni. Az FTC ellen két hatalmas ziccert hagytunk kihasználatlanul, ma sem találtunk be. Hiába küzdött a csapat keményen, a futball alapigazsága, hogy gól nélkül nem lehet nyerni, ezért ezen kell sürgősen változtatni.
Csak akkor tudunk felzárkózni a mezőnyhöz, ha hiszünk magunkban, bátrak vagyunk, küzdünk a végsőkig. Ígérem, az utolsó nyolc meccsen mindent megteszünk ezért a klubért, ezért a városért.

Michael Boris: - Egyértelmű volt, hogy a DVTK meg akarta nyerni a mérkőzést, hiszen egyre fogynak azok a találkozók, ahol pontokat szerezhetnek. A felállásukon is látszott, hogy már a mi térfelünkön le akartak támadni, és utána a kapu előtt létszámfölényes helyzeteket akarnak kialakítani. Az első 20 percben ennek nem találtuk ennek az ellenszerét, különösen a hosszú indításokkal gyűlt meg a bajunk. Egy félóra után jobbal lettünk, Miovski kialakított egy nagy helyzetet is.
A második félidőben feljavultunk, ekkor megtaláltuk a játékunkat sokkal több helyzete alakítottunk ki, különösen a hajrában, meg kellett volna nyerni a találkozót. A legnagyobb kritika azért érheti a csapatot, mert a nem értékesítettük a helyzeteinket.

További hírek

Olvasnivaló