Ugrás a tartalomra

Eb bronzérmes a váltóval Guzi Blanka

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 12:04
Az olimpiai felkészülésbe illeszkedve váltóban állt rajthoz a budapesti öttusa Európa-bajnokságon Guzi Blanka, Eszes Noémi oldalán. A diósgyőri versenyző alkotta páros kiegyensúlyozottan kezdett és végig a dobogó közelében járt, amit az utolsó számban sikerült megszerezniük. A sportoló így idén már világ- és Európa-bajnokságon, illetve világkupán is zárt az első három között.
Fotó: dvtk.eu

Guzi Blanka az olimpiai felkészülés jegyében a jóval megterhelőbb, selejtezőből, elődöntőből és döntőből álló egyéni indulást az idei kontinenstornán nem vállalta az ötkarikás játékok közelsége miatt, ám a váltóversenyben Eszes Noémi oldalán szurkolhattunk neki – számol be a dvtk.eu. 

Hétfő reggel nyolc páros részvételével rajtolt el Budapesten az Eb nyitónapja a női váltóval a BOK Csarnokban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodában és a Puskás Aréna, valamint a Papp László Sportaréna közötti szoborparkban kialakított központi versenyterületen.

Az első, vívó számban a magyar páros ugyanolyan eredménnyel, 10 győzelem 11 vereség (20-22), az ötödik helyen kezdett, majd a 2x100 méteres úszásban 2:04.89-es időeredményt értek el, ami szintén az ötödik helyet jelentette a mezőnyben. Délután következhetett a lovaglás, amit a sportág egyedisége miatt Guzi Blanka a legjobb edzésnek tekintett a párizsi játékok előtt. Blanka ezúttal egy hibaponttal teljesítette a pályát, ami 6 másodperc hátrányt jelentett, ám mindezt egy általa nem kedvelt lóval. Eszes Noémi hibátlanjával a magyar páros a szám után a negyedik helyre jött előre.

A bónuszvívás során nem szerzett több pontot a hazai kettős, így 33 másodperces hátrányban fordultak rá az utolsó kombinált számra a 3. helyen álló németek mögött. A 3x600 méteres laser run számban Eszes felzárkózott a brit-német vezető párostól lemaradó olasz versenyzőre, akit a váltás után Guzi Blanka gyorsan utolért, majd meg is előzött. A számot a magyarok teljesítették a leggyorsabban, ami így bronzérmet jelentett Budapesten.

Ezzel a sikerrel Guzi Blanka jól hangolt az olimpiai játékokra, míg idén a világbajnoki és világkupa dobogóját követően már a kontinenstornán is az első három között zárt.

Fotó: Stella Novak

- Mindenképp nyertem ezen a versenyen, ahol számomra nem a helyezés volt a lényeg. A bronzérem korona a teljesítményünkön - értékelte az MTI-nek a diósgyőri öttusázó, hozzátéve, hogy az úszása jobban sikerült, mint várta, a vívással nem volt ugyan elégedett, de nem is tartja rossznak. Kiemelte, különösen lovaglásban kapott pluszt azzal, hogy nehéz lovaglású lóval „nem szép, de korrekt” pályát teljesített.

- Végül nem lőttem kiválóan, de elfogadható volt a laser run - emelte ki.


Öttusa Európa-bajnokság - Budapest
Női váltó
1. hely Nagy-Britannia (Emma Whitaker, Alexandra Bousfield) 1350 pont
2. hely Németország (Annika Zillekens, Rebecca Langrehr) 1343
3. hely Magyarország (Guzi Blanka, Eszes Noémi) 1327

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!