Ugrás a tartalomra

Életbe lépett a kijárási korlátozás

mti
Utoljára módosítva
2020. március 28. szombat 14:48
Életbe lépett a kijárási korlátozás – jelentette be a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta, a rendőrség segítő, empatikus, lojális módon hívja fel a figyelmet az új szabályokra, és megköszönte a lakosság együttműködését. Az alezredes közölte, hogy hétfőtől kórházparancsnoki rendszer lesz a kórházakban, hogy gondoskodjanak a feszes, katonai rendben megvalósuló eszközgazdálkodásról.

Szólt arról is, hogy folytatódnak az egészségügyi eszközbeszerzések: szombaton 27 tonna egyéni védőfelszerelés érkezett, és a tervek szerint vasárnap két légi járattal 3 millió 270 ezer egyéni védőfelszerelés, maszk és kesztyű érkezik az országba.

Idős járókelővel beszélget egy rendőr az egri Zalár József utcában a kijárási korlátozás kezdetének napján, 2020. március 28-án. Fotó: MTI | Komka Péter

Elmondta azt is, elfogták a napokban egy mentődolgozóra támadó embert, és felhívta a figyelmet arra, hogy a mentők életmentő közfeladatot látnak el, ezért a rendőrség a jövőben is kiemelten fog foglalkozni a hasonló bűncselekményekkel.

Megjegyezte: a Dél-Pesti Centrumkórház dolgozóit inzultáló iráni állampolgárokat már korábban kiutasították az országból, pénteken pedig újabb két embert utasítottak ki. Megjegyezte: az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság eddig 15 emberrel szemben indított idegenrendészeti eljárást.

Kiss Róbert kitért arra is: a rendőrség az idáig elrendelt 7302 hatósági házi karantént 44 375 esetben ellenőrizte, 163 esetben indított szabálysértési eljárást és 37 esetben szabott ki helyszíni bírságot.

Ismertette: a határokon az éjszaka kialakult torlódások megszűntek, hosszabb várakozásra egyetlen határátkelőnél sem kell számítani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!