Ugrás a tartalomra

Élettel telhet meg Miskolc keleti kapuja – átadták az Avalon irodaházát

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. augusztus 08. hétfő 15:44
Az East Gate Office irodaház-komplexumot és az ott működő Il Baffo éttermet hétfőn adták át hivatalosan.
Megnyílt Miskolcon az East Gate Offices irodaház és az Il Baffo olasz étterem - Horváth Csongor

Egy új miskolci üzleti negyed központja lehet az East Gate Office (EGO), vagyis az Avalon Centers Kft. beruházásában megvalósult több épületből álló irodaház-komplexum. Az évtizedek óta elhanyagolt egykori Északterv Irodaházat tizenegy hónapos munkával építette teljesen újjá a cégcsoport, a megújult épületegyüttest hétfőn délelőtt ünnepélyes keretek között adták át. 

Az eseményen először Tóth Róbert, a beruházó Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója szólt, aki úgy fogalmazott: számukra Miskolc az első, éppen ezért minden fejlesztésük arra irányul, hogy a város és környéke vonzó legyen a nemzetközi cégek számára is. Ilyen volt a nemzetközileg elismert oktatási intézmény, a Cambridge akkreditációval rendelkező Avalon Nemzetközi Iskola alapítása, nívós turisztikai egységek és korszerű társasházak létrehozása, melyekre szintén kiváló példa az Avalon Park és az Aulich Prestige lakópark. 

- Az East Gate Offices átadásával Miskolc most egy, a nemzetközi cégek elvárásainak is megfelelő A kategóriás irodaházat kap, amellyel négyszeresére nő a térség minőségi irodaterületeinek mennyisége. Számunkra az épület nevének rövidítése, az EGO azt szimbolizálja, hogy az ideköltöző cégeknek már csak a munkájukra, saját magukra kell koncentrálniuk, mert ehhez mi biztosítjuk a színvonalas környezetet, így bérlőink sikerre vannak ítélve – mondta.

Négy épület, öt emelet

Elhangzott, az East Gate Offices irodakomplexum négy részből áll, két öt emeletes irodaépületből, az összekötő központi fogadótérből és az Il Baffo étteremből. Az első irodaházban, az A épületben kaptak helyet a HELL cégcsoport Miskolcon dolgozó munkatársai, a másikban a C épületben találhatók az 50-2000 négyzetméteres bérelhető irodák és a hozzájuk tartozó 8-20 fős tárgyalók. A két egységet összekötő B épület az EGO fogadótere, a központi recepció, ahonnan a 100 fős, külsősök számára is bérelhető konferenciaterem is nyílik. Az irodaház egy közel tizenkilencezer négyzetméteres, melyhez a Zsigmondy utca túloldalán tartozik egy 150 férőhelyes parkoló is.

Az EGO vendéglátásban is egyedülálló lesz a borsodi megyeszékhelyen, köszönhetően a már emlegetett olasz étteremnek Il Baffo-ban reggelizhetnek és ebédelhetnek – ezt már Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztonómiai igazgatója jelentette ki. 

- Az Il Baffo a rohanós reggeleken munkába sietőknek és a korai üzleti megbeszélések résztvevőinek is tökéletes napindító ételeket és italokat kínál, ebédidőben pedig mindenki átadhatja magát az autentikus olasz konyha kínálatának. A kizárólag hétköznap reggel 6 és délután 4 óra között nyitva tartó étteremben ötvöződik a fastfood éttermek gyorsasága, az önkiszolgáló éttermek rugalmassága, valamint a casual éttermekre jellemző bő választék, egy csipet dolce vita életérzéssel megfűszerezve – hangsúlyozta. 

A néhai Északterv-ház

Arról, hogy a Zsigmondy út 2. szám alatt, vagyis a régi Északerv-irodaházban valósul meg az Avalon irodaháza, elsők között számolt be a minap.hu. Az Északmagyarországi Tervező Vállalat 1948 és 2000 között működött, az intézmény az észak-magyarországi, vagyis Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye tervezési feladataival foglalkozott. 

A vállalat 1965-ben költözött be a Zsigmondy u. 2. szám alatt akkor megépült iker irodaházba, és egészen a vállalat megszűnéséig ez az épület maradt az intézmény székhelye. Az épületegyüttes a maga idején előremutató, nagytermes irodaépületként működött 5 szinten, ahol a több mint 500 munkatársat paravánok, tervek tárolására alkalmas bútorok választották el egymástól, a belső tereket a nyolcvanas évek közepén alakították át. A 2000-es évektől, az Északterv kiköltözése után az épület állaga folyamatosan romlott.  2020-ban, amikor a HELL cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. megvásárolta az épületegyüttest. 
 

Kiváló együttműködés
Az átadón jelen volt Veres Pál, Miskolc polgármestere is, aki az esemény követően lapunk érdeklődésére úgy fogalmazott, Miskolc és a Hell-cégcsoport együttműködése hosszú évekre tekint vissza, ennek egy fontos mérföldköve az irodaház átadója. „Nagyon fontos a város számára, hogy a Miskolcon és környékén működő magántőke minél jobban és hatékonyabban hasznosuljon a város összegésze számára is, éppen ezért ápolunk jó viszont a cégcsoporttal, amely már a következő beruházásokat tervezi Miskolc vezetésével együttműködve. „Egy újabb fejlesztés indulhat majd el hamarosan a Szent István tér mellett, szintén a HELL cégcsoport kivitelezésében, illetve Tapolcán is dolgoznak egy nagy idegenforgalmi beruházáson. Összességében ez a beruházáscsomag ez több tízmilliárd fontos fejlesztést jelent a városnak” – hangsúlyozta.
 

További hírek

Olvasnivaló