Ugrás a tartalomra

Elismerték a város távfűtését

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. november 24. szerda 17:34
A MIHŐ Kft. a megújuló energiaforrások példamutató használatáért, valamint az így megvalósult alacsony szintű széndioxid-kibocsátásáért 2017 után ismét Távhő Ökocímke védjegyet nyert el.
A MaTáSzSz-nak csaknem hetven hazai távszolgáltató a tagja | Fotó: Juhász Ákos

- Először 2017-ben adtuk át a Távhő Ökocímkét, a MIHŐ pedig az elsők között nyerte el a védjegyet a megújuló energiaforrások példamutató használatáért – hangzott el Pergerné Nagy Edittől, Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének energetikai és műszaki ügyekért felelős projektvezetőjétől, aki hozzátette, a belvárosi hőkörzet esetében a primerenergia-hatékonyság kategóriájában a korábbihoz képest még javulást is elért a miskolci szolgáltató.

Idén tíz hazai távszolgáltató kapta meg az Ökocímkét, mely a primerenergia-hatékonyságról, a zöldenergia-felhasználásról és a szén-dioxid kibocsátásának mértékéről nyújt tájékoztatást

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége abból a célból hozta létre a Távhő Ökocímke védjegyet, hogy a háztartási gépek már ismert energiacímkéihez hasonlóan, közérthető módon mutassa be a távhőrendszerek energiahatékonyságát és környezetre gyakorolt hatását. A minősítés az adott távhőrendszer tömör jellemzése. A szolgáltatás környezettudatosságát betűk jelölik, amelyek az ABC első betűje felé haladva egyre magasabb minőségről árulkodnak.

Magyarországon mintegy hatszázötvenezer távhős lakás van

- Egy távhőrendszer akkor jó, ha energiahatékonyan és környezetkímélő módon működik. A MIHŐ Kft. üzemelteti az ország egyik legnagyobb távfűtési rendszerét, miután közel harminckétezer miskolci háztartás és egyezer intézmény számára nyújt fűtés- és melegvíz-szolgáltatást. Nem mindegy, hogy a megújuló energia milyen részarányt képvisel, mennyire környezetbarát és energiatakarékos – fogalmazott Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ koordinációs és kommunikációs főmunkatársa. 

- Az elmúlt évtizedben megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően Miskolc távhőszolgáltatása ma már közel hatvan százalékban geotermián és biomasszán alapul. A MIHŐ Kft. jövőbeli célja az, hogy a megújuló energiaforrások felhasználási aránya növekedjen – húzta alá a vállalat ügyvezetője, Korózs András.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!