Ugrás a tartalomra

Ellepték a belvárost a karácsonyi ciki-cuki pulcsis futók

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 21. szombat 15:01
Nincs olyan karácsonyi pulcsi, ami túl ciki lenne ahhoz, hogy ne lehessen benne egy jót futni, és karácsonyhoz közeledve egy jót adományozni.
Beregi László képgalériája!

Egy jó hangulatú közösségi futásra vártak minden családot barátokkal, kis és nagy kutyusokkal, hogy megalapozzák a karácsonyi hangulatot, szombat délelőtt a Népkertben.

A Montvai Zsolt főszervező, arra kérte a miskolciakat, keressék elő, vegyék fel a legcikibb vagy legcukibb karácsonyi kardigánjukat, vagy akár turkáljanak egy rénszarvasos kötött pulcsit és menjenek abba, a szombati futásra. 

Azon túl, hogy ez volt az év legcukibb pulcsis futása Miskolcon, a Vöröskereszt segítségével gyűjtöttek is azoknak a családoknak, akiknek a karácsony szerényebb, és sok lemondással jár. 

„Tehát nevezési díj helyett hozz magaddal tartós élelmiszert, vagy tisztálkodási eszközöket! 9:30-tól az esemény végéig leadhatod majd a Vöröskereszt önkéntes segítőinek a Sportcsarnok előtt. Szóval ha nem is futsz, de akkor is gyere el és gondolj azokra akik segítségre szorulnak! Mi az amit várunk: konzervek, étolaj, rizs, cukor, liszt, tésztaféle, szárazbab, lencse, sárgaborsó, csokigolyó, édesség, zabkása, zabpehely, kukoricadara, mosószerek, tisztítószerek, szappan!" – olvashattuk a program kiírásában.

Szathmáry-Király Ágnestől, a Magyar Vöröskereszt megyei kommunikáció referensétől megtudtuk, mintegy 30 kg tartós élelmiszer és 10 liter tisztálkodási és tisztítószer gyűlt össze: – Többségében lisztet és cukrot hoztak a futók, de sok hüvelyes is érkezett, aminek külön örülünk, hiszen abból főzeléket is lehet készíteni. Sokan gondoltak arra is, hogy jól jön a testápoló, szappan, tusfürdő és sampon is – részletezte.

Mintegy harmincan futottak együtt szombaton a Népkertben. A szervezők pedig díjazták a legcikibb és a legcukibb karácsonyi felsőt.

További hírek

Olvasnivaló