Ugrás a tartalomra

Élményprogramot vitt a számozott utcákba a rendőrség

police.hu
Utoljára módosítva
2020. július 27. hétfő 15:19
A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség az elmúlt évhez hasonlóan idén is folytatja országos kampánysorozatát. Legutóbb Miskolcon, az úgynevezett számozott utcákban jártak a rendőrök.

Az állampolgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési célokat szolgáló "Házhoz megyünk" program részeként ezúttal 2020. július 23-án Miskolcon, az úgynevezett számozott utca lakói kaphattak hasznos információkat. A gyerekeket és szüleiket információkkal, tanácsokkal ellátó élményprogramot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ötödik utcai Szociális Iroda munkatársaival közösen rendezték meg.

A helyszínen továbbá a Police Coffe elnevezésű bűnmegelőzési program jóvoltából - jórészt a gyerekek szülei - egy csésze kávé mellett beszélgethettek a rendőrökkel. Hiszen a rendőrség „Házhoz megyünk” programjának célja továbbra is az, hogy hiteles forrásból származó információk közreadásával segítse a lakosság biztonságának megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát. A bűnmegelőzési szakemberek feladata pedig továbbra is az, hogy növeljék az állampolgárok önvédelmi képességét.

A helyszínen lehetőség nyílt még a kerékpárok „BikeSafe” rendszerben történő ingyenes regisztrálására is. A program célja, hogy a kerékpárok és a tulajdonosaik adatai egy olyan adatbázisba kerüljenek, mely a rendőrség által is kereshető. Így könnyítve meg egy lopott kerékpár megtalálását követően, a tulajdonoshoz való visszajuttatást.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!