Ugrás a tartalomra

Elsősegély tanfolyam kutyásoknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 04. vasárnap 22:51
Itt a nyári szezon, a nagy meleg, a veszélyes rovarok vagy akár a kiszáradás is veszélyként leselkedhet a házi kedvencekre. Mit tegyünk, ha a kutyánk szorul gyors segítségre? – erről tartanak előadást az Én kutyaiskolámban.
Fotó: Internet (illusztráció)

A rendezvény célja, hogy a kutyatartók egy vészhelyzet esetén, legyen az baleset, rosszullét vagy rovarcsípés, az elsődleges teendőket el tudják végezni a kutyán, amíg az állatorvoshoz érnek, ahol szakszerű ellátást kaphat. A humán elsősegélyhez hasonlóan számos olyan lehetőség van, amivel a későbbi, jelentősebb állapotromlás vagy akár az állat elvesztése megelőzhető. 

Az esemény egyik fő szervezője, az Én kutyaiskolám munkatársa, Bodó Barbara szerint, a kutyatartóknak fontos felkészülniük az esetleges vészhelyzetekre, az általuk szervezett esemény lényegében egy kutyás állategészségügyi képzés lesz, ahol szakembertől tanulhatják meg az elsősegély különböző módjait. Hangsúlyozta, az sem mindegy hogyan próbál segíteni a gazdi, például egy hőgutát kapott állaton, mert a helytelen beavatkozással akár még tovább árthat is kedvencének.

A szakszerű segítségnyújtási lehetőségeket ismerhetik meg az érdeklődők június 10-én 10 órától az Én kutyaiskolám telephelyén (Miskolc, Stromfeld laktanya, a Bosch-sal szemben), egy kétszer egyórás előadásban, amelyet a Miskolci Állatkórház állatorvosával, dr. Pál Petrával tartanak a kutyaiskola munkatársai. A díjmentes eseményre várják a gondos gazdikat, akik szeretnének felkészülni a potenciális veszélyekre. A szervezők kérik, erre az alkalomra ne hozzanak kutyusokat, hogy a figyelmüket ne vonja el az előadásról a fegyelmezés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!