Ugrás a tartalomra

Felsült a Veres csapat, alpári stílusra váltottak

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 10:35
Ami nem megy, ne erőltessük, tartja a mondás. Veres Pál csapatának jól láthatóan nem megy a demonstrálás. A tüntetéseikre kis túlzással a kutya sem kíváncsi. Mindössze két tucat embert sikerült összeverbuválniuk a MIKOM ellen és az Ifi Ház mellett szervezett, érdektelenségbe fulladó demonstrációkra. Leginkább saját maguk kötözték a szalagot és mutogatták a piros lapot. A Gyurcsány Ferenccel való barátság ugyanakkor nem mindenkinek tetszik. Ellentüntetők transzparensekkel demonstráltak Gyurcsány és Veres Pál együttműködése ellen. Mokrai Mihály, Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere minősíthetetlen módon kiabált és káromkodott.

A szervezők kellékekkel is készültek a MIKOM székháza előtt tartott tüntetésre. Badány Lajos sárga ingben, maga után sárga szelektív kukát húzva érkezett a Kis-Hunyad utcába. Biztos, ami biztos alapon egy jó kötegnyi Miskolci Naplót is összegyűjtött, hogy legyen mit tépkedni.

A jobbikos képviselő a legnagyobb közösségi oldalon hirdette meg a tüntetést, az általa készített videóban elhangzottak alapján azért, mert a MIKOM „évek óta félretájékoztatja a miskolci lakosságot, teljes mértékben a városvezetés propaganda szócsövévé vált”. Badány szerint az ellenzék nem kap helyet a lapban, vagy ha igen, akkor hazugságokat terjesztenek róluk. (Ha ez így lenne, meglennének a jogi lehetőségeik a probléma orvoslására, de ezzel eddig mindössze egyszer, jó pár évvel ezelőtt éltek – a szerk.)

A demonstráción rögtönzött elemzést tartottak a Miskolci Napló legutóbbi számának írásaiból. Badány Lajos biccentésére pedig rendre piros lapot mutogattak és fütyültek. (Ezek a „színpadi” elemek mintha már ismerősek lennének valahonnan…)

A rögtönzött újságcikk-elemzések után a demonstráció elérkezett a katarzishoz, amikor a jelenlévők teátrálisan újságot tépkedtek, majd elhelyezték annak darabjait a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Az ellenzéki térfél olyan nagyságai vettek részt az akcióban, mint Halmai Gyula egykori Holding vezér, vagy a „független” Csabalik Zsuzsanna. A „civil” képviselőjelöltté vált Erdei Sándor, alias Rokker Zsolti, a volt MSZP-s képviselő fia, Bazin Levente, aki maga is városatya szeretne lenni, vagy Varga László szocialista országgyűlési képviselő, és ott volt a „gótika” nagy barátja, Mokrai Mihály, a volt miskolci szocialista alpolgármester.

Az akció nem aratott osztatlan sikert. A szemközti járdáról több járókelő is szóvá tette, hogy a Jobbik összeállt a gyurcsányistákkal, majd ellentüntetők jelentek meg és több transzparensen Gyurcsány Ferenc bábjának nevezték Veres Pált.

„Mélyrepülés Miskolcon?? Köszönjük, nem!” (a táblán Gyurcsány Ferenc és Veres Pál arca volt látható). Aztán: „Jobbik-DK koalíció? Pali bácsi, bepalizták!”. Míg máshol: „Gurcsány-Veres két jó barát, elszorítják Miskolc nyakát!”. Más pedig a gimnáziumi vezető igazgatói tevékenységét kritizálta: „A Földes Ferenc Gimnázium Veres Pál előtt: az ország 6. legjobb gimnáziuma! Veres Pál után: az ország 66. <<legerősebb>> gimnáziuma… Akarunk mélyrepülést Miskolcon? Köszönjük, nem!”. Ilyen feliratok, és képek jelentek meg a transzparenseken.

A mindig higgadt Mokrai Mihály nehezen viselte az ellenvéleményt. Meglehetősen alpári stílusban az alábbi mondatokat kiabálta Miskolc egykori szocialista alpolgármestere:

„Láttam, hogy a Fidesz irodából jöttetek ki. Végig utánatok jöttem. Hagyjatok békén, hogy nyugodtan demonstráljunk, és menjetek a halál f.szára.”

Szemmel láthatóan Veres Pál csapatának nem igazán megy a demonstrálás. Egy hét leforgása alatt ez volt a második olyan demonstrációja a függetlenség álcájába burkolózó balliberális oldalnak, ahol csak lézengtek az emberek. Az Ifi Ház és a MIKOM elé szervezett demonstrációkra mindössze kéttucatnyi embert sikerült mozgósítani.

További hírek

Olvasnivaló