Ugrás a tartalomra

Felújítják a Heim Pál Bölcsődét

Miskolc Tv - minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 22. szerda 17:15
A Kassai úti intézményben megduplázódik a férőhelyek száma is.
Demeter Jánosné bölcsőde vezető helyettes bemutatja a jelenlegi állapotokat. Fotók: Juhász Ákos

A Heim Pál Bölcsődébe év közben 84 gyerek jár - nyáron kevesebb. Felújítás után azonban már több mint 160 lurkóra vigyázhatnak az intézményben, ami nagyban segíti majd a szülők mielőbbi munkába állását. A bölcsőde új csoportszobákkal bővül, és teljes energetikai korszerűsítést is végeznek az épületben. A beruházás előre láthatóan jövő tavasszal kezdődik majd.

A hat szárnyból álló komplexumnak jelenleg három szárnyában működik a bölcsődei nevelés.  A tervezett infrastruktúrális és gépészeti beruházásoknak köszönhetően a teljes épület megújul, így a maradék három szárny is funkciót kap.

- Várhatólag tíz hónapot vesz majd igénybe a kivitelezés. Jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik, amennyiben ez eredményes lesz, már az éven megköthető a kivitelezői szerződés - számolt be a folyamatról Badány Lajos alpolgármester.

Az átépítés időtartama alatt a bölcsődei elhelyezésről a  Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) gondoskodik majd. A

Az épület kívül-belül megújul, a mosókonyhából például egy új játszószoba lesz, kicserélik az összes nyílászárót, radiátort, megtörténik az épület külső hőszigetelése, korszerűsítik az udvart, valamint napelemeket is felszerelnek. A Heim Pál Bölcsőde felújítása nagyjából 10 hónapig tart majd, és több mint 600 millió forintba kerül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!