Ugrás a tartalomra

Fiatalok üzemlátogatása a MiProdukt Kft-nél

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 18. péntek 19:20
A könyvkötészet, mint szakma évezredes múltra tekint vissza, ugyanakkor a mai korban is reális karrierlehetőséget jelenthet azoknak a fiataloknak, akik a minap látogattak el a MiProdukt Kft-hez a Miskolci SZC Martin János Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolából.
Fotógaléria: Mocsári László

Az üzemlátogatás során Osvald László nyomdai divízióvezető mutatta be lépésről lépésre a nyomda mindennapi működését, a megrendelések beérkezésétől, feldolgozásától, a grafikai munkálatokon keresztül, a nyomdai gépek működésén át, egészen a kötészet rejtelmeiig. A munkafolyamatok megtekintése során a tanulók feltehették kérdéseiket az adott terület munkatársainak, ezzel mélyebb betekintést nyertek leendő szakmájukba is.

Boros Attila, a MiProdukt Kft. ügyvezetője elmondta, hogy folyamatosan bővítik a megrendelés állományukat és fejlesztéseket hajtanak végre annak érdekében, hogy minél több megváltozott munkaképességű, illetve a munkaerőpiacon hátránnyal küzdő embernek tudjanak munkahelyet biztosítani, és nagyon fontos, hogy a fejlesztések révén létrejövő munkahelyeket megfelelően képzett szakemberekkel tudják betölteni.

A cég vezetője kiemelte, hogy a mostani látogatás akár egy hosszútávú együttműködés kezdete is lehet a Szakiskolával, annak reményében, hogy a tanulók számára munkaerőpiaci perspektívát tudjanak biztosítani.

További hírek

Olvasnivaló