Ugrás a tartalomra

Főként gallyaznak, de a veszélyes fákat vágják is

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. január 07. péntek 10:17
A munkákat a városban található fák egészségének megőrzése érdekében végzik el, csak szükséges esetekben vágnak.

Átfogó gallyazási, faápolási munkákat és ütemezett fasorgondozásokat végez januárban és februárban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a város több pontján – adta hírül az elmúlt napokban az önkormányzati cég.

Fotók: Juhász Ákos

Mint írják, a munkának most van itt az ideje. Egyrészt azért, mert a gallyazást legegyszerűbben és legszakszerűbben a fák nyugalmi időszakában lehet elvégezni, másrészt a természetvédelmi előírásoknak is így tudnak leginkább megfelelni. A madarak fészkelési és költési időszakában nem is lehet ehhez hasonló munkákat végezni.

A művelet során úgynevezett egészségügyi gallyazás történik. Az út menti fák esetén figyelnek arra is, hogy az ágak ne lógjanak be az úttestre, illetve a járdákra sem.

A február 28-áig tartó munkálatok kapcsán Csorba Zoltántól, a Városgazda műszaki ellenőrétől megtudtuk: a gallyazás mellett fakivágásra is sor kerülhet. Ahol a fakivágás engedélyezett, ott fognak gallyazni, így lehetőségük nyílik például az eddig különféle okokból elmaradt, de már korábban engedélyezett kivágásokat is pótolni.

– Az elmúlt évek folyamán nagyon kevés alkalom volt arra, hogy ilyesfajta komplex, műszaki és szakmai tartalommal feltöltött fasorgondozásokat végrehajthassunk – húzta alá a szakember.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!