Ugrás a tartalomra

Gimis éveik felén átívelő munkát zár le a keddi bemutató

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. szeptember 17. péntek 15:13
A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium végzős drámatagozatos diákjai készítettek egy előadást Para címmel, amit a Miskolci Csodamalom Bábszínházban mutatnak be.

- A karantén időszakát arra használtuk fel többek között, hogy darabot írjunk, mindezt persze online – mesélt a másfél éves munkáról Lukács Ákos, a folyamatot irányító tanár. – A darab némiképp túlmutat Miskolcon: a szereplők zrínyis diákok, a szakembergárdát azonban, ami segítette a felkészülést, az ország különböző pontjairól verbuváltuk. Amikor felszabadultunk a karantén alól, akkor kezdtük el összerakni a gyakorlatban is az előadást: most jutottunk el odáig, hogy bemutathatóvá vált.

A Para című darab története közös megegyezés terméke.

- Amikor elkezdtünk ötletelni, két témával szeretett volna foglalkozni a csapat: az egyik a függőségek megjelenítése, a másik pedig a szerelem. Ezeket taglalja az előadás úgy, hogy a fő hangsúly mégis a különböző döntéseken és azok súlyán, következményein van. Érdekes dolog, hogy egy rosszul kimondott mondattal, egy átgondolatlan cselekedett milyen pillangóhatás indulhat el.

A darabot egy pályázat kereteiben mutatják be. Lukács Ákos elmondta, először egy tábort szerettek volna szervezni a nyert összegből, ám – a koronavírus miatt – végül inkább bemutatót tartanak.

A Zrínyi "leginkább kiforrt" drámásainak Para című előadását szeptember 21-én, kedden a Miskolci Csodamalom Bábszínházban mutatják be 18.00-tól. A jegyek ingyenesek, viszont regisztrációhoz kötöttek, és igencsak fogynak.   

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!