Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: a harmadik oltáshoz fog kötődni a védettségi igazolvány

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 02. csütörtök 13:53
A kormány minden eszközével arra fogja biztatni az első két oltáson már túlesetteket, hogy vegyék fel a harmadik adag vakcinát is. Az oltási akcióhetet pedig még egy héttel meghosszabbítják.

Fotó: MTI/Vajda János

Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, és a minden lehetséges módon megkísérlik elérni, hogy a már oltottak felvegyék a harmadik oltást is – a többi között erről beszélt a csütörtöki Kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett: mindkét eddigi oltási akcióhét rendkívül sikeres, csak az első, hét napos periódusban 108 ezer kapta meg az első dózisát, 725 ezren pedig a harmadik adagot is. Mindeközben felkérték az operatív törzset arra is, hogy dolgozzák ki azt a rendszert, amiben a következő hónapokban ismétlődő oltási akciónapokat rendezhetnek.

- A harmadik oltás felvétele létfontosságú, ugyanis a szakemberek szerint 4-5-6 hónap után csökken az oltóanyag által biztosított védettség mértéke. Mivel mi gyorsan oltattunk, június 10-ig 3 millió 700 ezer ember volt, akinek a védettsége december 10-én jelentősen csökkentettnek tekinthető. Személyesen is meg fogjuk őket keresni a megadott e-mail címeken keresztül, és arra fogjuk kérni őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást – jelentette ki.

Fotó: MTI/Vajda János

A kormány kérésére operatív törzs vizsgálja azt is, hogy a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz kötődjön. Erről csak később várható bejelentés, de a kormány határozott szándéka ez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!