Ugrás a tartalomra

A gyermekegészségügyről beszéltek az egyetemen

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 16:08
A Miskolci Egészségfejlesztési Intézet és a Gyermek-Alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetsége együttes ülést tartott a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyik termében.
Fotó: Végh Csaba

A város jövője szempontjából a gyermekellátás az egyik legfontosabb egészségügyi ellátás – mondta az alpolgármester, majd hozzátette, a városnak célja, hogy olyan fejlesztéseket végezzen el, amik ahhoz szükségesek, hogy a szakemberek a legoptimálisabb körülmények között dolgozhassanak. – Óriási szerepük van a védőnőknek és a gyermekgyógyászoknak. Sajnos a humánerőforrás tekintetében itt is vannak hiányosságok, ezért várunk minden gyermekorvost és védőnőt. Napirenden vannak a városnak pályázati lehetőségei az egészségügyi ellátás területén. Az orvosi rendelők felújításának folytatásáról kell most döntenünk – nyilatkozta Varga Andrea.

Az ülésen tartottak előadást egyebek mellett gyermekkori pszichés evészavarok, valamint Papp Csaba, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója bemutatta az intézetet a kezdetektől napjainkig.

További hírek

Olvasnivaló