Ugrás a tartalomra

Háromnaposra bővült a Bükk Kupa

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 07. hétfő 13:10
Évről évre növekvő érdeklődés a jávorkúti futamon.
Forrás: MRCC

A szeptember 13-án megrendezendő IV. Bükk Kupa előzményeiről érdemes tudni, hogy Somogyi József (az MVSC kerékpáros szakosztályának egykori elnöke) régi álma volt, hogy a régről ismert Bükk-kupa (későbbi BIK-kupa) szellemében egy nívós kerékpáros versenyt rendezzen a Bükkben. 2017-ben kezdte el a verseny megszervezését, ám azt befejezni sajnos nem tudta. 

Váratlan halála után fia, Somogyi László úgy döntött, hogy kevesebb, mint három hónap alatt megrendezi a versenyt I. Bükk kupa-Somogyi József emlékverseny néven. Már az első Bükk Kupán három hónap szervezés és promóció után több, mint 120 résztvevővel,  MTB és országúti kategóriák MKSZ korosztályok szerint értékelve, valamint egyedülálló háromszáz méteres sprintbefutó külön értékelés szerint minden kategóriában kapott helyet a programban.

A legkisebbektől a profikig

A 2018-ban rendezett második verseny újdonsága a hatalmas sikerrel megrendezett Mini Bükk Kupa a legkisebbeknek. Az MKSZ kategóriák alatti korosztályok számára, mintegy ötven gyermek és szüleik részvételével tartott verseny mellett több, mint kétszáz nevező és családtagjaik jelentek meg Jávorkúton. Névadó szponzorként megjelent a Saint-Gobain Magyarország, a Rigips márkájával, így jelentősen növekedett a díjak száma. A harmadik Bükk kupán először rendezték meg a versenyt megelőző napon a Családi és céges jótékonysági kerékpártúrát a verseny útvonalán összesen több, mint 750 versenyző és családtag közreműködésével.

A jótékonysági túra nevezési díjait (több, mint 100.000 forint) a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központ számára ajánlották fel.

Koncert és fényjáték

Az idei három napos rendezvény első napján szeptember 11-én, pénteken Hsin-Ni Liu zongoraművésznő és Nicolas Beaupertuis szaxofonos a Jávorkúti Vendégháznál megrendezendő koncertjének tapsolhat a közönség. A koncert lélegzetelállító látványvilágát a flAVATAR különleges fényjátékaival a cég világszabadalmai biztosítják. Másnap, szombaton rendezik a Családi és Céges Jótékonysági túrát Lillafüredtől Jávorkútig, a verseny központjáig. A túra teljesítői érem és oklevél díjazásban részesülnek. Vasárnap a Somogyi József emlékverseny része az egyenkénti indítású MTB és országúti hegyi időfutam, kategóriánkénti díjazással. A pálya az Ómassai út jávorkúti elágazástól a Jávorkút étteremig tíz kilométer hosszúságú. Masters kategóriákban páros versenyt is hirdetnek. A verseny teljesítői érem és oklevél díjazás mellett meleg gulyásleves ebédben és frissítőben, valamint szponzori felajánlásokból összeállított ajándékcsomagban részesülnek. 

Eredményhirdetés után tombolasorsolást tartanak, melynek fődíja idén is egy Kross kerékpár. A program végén rajtol a Mini Bükk Kupa gyermek kerékpárverseny, mely egyenkénti indítású gyermek sprintverseny és  a Jávorkút turistaház előtt száz méteres szakaszon rendezik meg. 1-10 éves korig 5 kategóriában díjazzák a versenyzőket.

A versenyre nevezni az alábbi linken lehet:
http://bukk-kupa.com/bukk-kupa-nevezes/

További hírek

Olvasnivaló