Ugrás a tartalomra

Hőség: ismét vizet osztanak a nagyobb vasút- és buszállomásokon

MTI
Utoljára módosítva
2021. július 27. kedd 11:05
A Tiszai és a Gömöri pályaudvaron várakozók is is díjmentesen kaphatnak vizet, az akcióhoz pedig ezúttal is csatlakozott a Volánbusz is.

Ásványvizet biztosít utasainak keddtől a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt - közölte a Mávinform az MTI-vel.
 
Mint írták, Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a siófoki, a fonyódi, a tapolcai, a veszprémi, a zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.
    
Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.
    
A MÁV-Start emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását.
    
Tudatták azt is, hogy a Volánbusz az autóbusz-állomások területén kínál az utasoknak ivóvizet.
    
Ezen felül a Volánbusz 31 Celsius-fok feletti nappali hőmérséklet esetén munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon - Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposvárott, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérvárott, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen - ásványvizet oszt.
   
Ahogyan arról a minap.hu is beszámolt, a tartós hőség miatt hétfő déltől péntek éjfélig hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos. Hőségriadót akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

(Nyitóképünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!