Ugrás a tartalomra

Installációkként hasznosították újra a hulladékot

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 01. péntek 08:36
Idén ünnepli fennállása ötvenedik évfordulóját a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, a jubileumot országos szakmai konferenciával és szabadtéri kiállítással, valamint flashmobbal ünnepelték szerdán és csütörtökön Miskolcon.
Mocsári László képgalériája

A Szent István tér hűvös, bokros-fás részei megteltek műanyagokkal - no, szerencsére nem egy előző esti koncert hátrahagyott italos poharai miatt kellett háborognia az arra járó miskolciaknak, ellenkezőleg: épp a mérhetetlen szemetelésre szerették volna felhívni a figyelmet a Martin János Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola diákjai és tanárai.

A kiállított installációk, újrahasznosított hulladékok mellett közös alkotói munkába is belevághattunk a kitelepült oktatókkal, diákokkal, akik azt szeretnék elérni, hogy átalakuljon az emberek gondolkodása a szemétről és az újrahasznosításról.

Felállítottak egy olyan sátrat is, ahol a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény játékait lehetett kipróbálni - természetesen ezek is újrahasznosított anyagokból készültek.

A városháza aulájában pedig "Zöld jövő 50 év múlva - ahogy én elképzelem" címmel nyílt kiállítás sajátos nevelési igényű tanulók zsűrizett alkotásaiból. És nyílt egy tárlat Bolygónk és az emberek tisztelete címmel, itt a Martin János iskola tanulói által készített termékekből tekinthetünk meg párat, ezzel is bepillantást nyerve az intézmény sokszínű szakmai gyakorlati tevékenységébe.

S hogy tanulás közben még jobb legyen a térre kilátogatók hangulata, arról a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium diákjai, valamint a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának hallgatói gondoskodtak térzenéjükkel. A programon flashmobot is rendeztek És volt tánc és flashmob is, ezzel is ráerősítve a kiállítás és kitelepülés célkitűzéseire.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!