Ugrás a tartalomra

Jégkorong Magyar Kupa: A bronzéremért játszhatnak a Jegesmacik

minap.hu//dvtk.eu//MTI
Utoljára módosítva
2022. január 22. szombat 17:49
Az EXIM Magyar Kupa Final Four elődöntőjében a DEAC ellen játszott a DVTK Jegesmedvék csapata. A szoros és izgalmas mérkőzésen 5-3-as végeredmény született, így a DEAC jutott a döntőbe, Tokaji Viktor együttese pedig a bronzéremért játszik vasárnap.

Az MTI összegzése szerint gólgazdag volt az első harmad, a DEAC nyitótalálatára még gyorsan érkezett válasz, ám a debreceniek a 13. és 17. percben ismét eredményesek volt. Még a szünet előtt szépített a DVTK. A meccs derekán megint a hajdúságiak lőttek gólt emberelőnyben. Érdekesség, hogy azért volt ekkor létszámfölényben a Debrecen, mert a rivális úgy talált be, hogy előtte túl sok játékosuk volt a jégen. Azonban nem nőtt tovább a különbség, mert a miskolciak a következő két emberhátrányukat is kivédekezték.

A záró harmadra fokozta az iramot a DVTK, előbb emberelőnyt harcolt ki, amiből ráadásul betalált. Azonban a hajrában a nyomás miatt fellazult a Jegesmedvék védelme, ebből Sági Martin ugrott ki, és higgadtan értékesítette a szólót.

DEAC - DVTK Jegesmedvék 5-3 (3-2,1-0, 1-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, játékvezetők: Soós Dániel, Kincses Gergely, Kövesi Bence, Szabó Dávid

DEAC:Hetényi (Antek) - Gőz, Klimek, Dalecky, Kuleshov, Spirko, Kloz, Vokla, Novotny, Sági, Turcotte, Bogesic, Sándor, Kozma, Mazzag, Sándor, Jakabfy, Almási, Berta, Molnár, vezetőedző: György József

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) - Doetzel, Wehrs, Walker, Elgestal, Seto  - Kiss R., Szirányi, Galanisz, Galajda, Mattyasovszky- Hyvarinen, Vojtkó, Hadobás, Miskolczi, Ritó - Farkas O., Hajnik, Farkas M., Szabad, vezetőedző: Tokaji Viktor

1-0 05:53 Molnár (Berta, Gőz)
1-1 07:50 Miskolczi (Ritó, Doetzel)
2-1 13:26 Gőz (Spirko, Dalecky)
3-1 16:13 Klimek (Spirko, Dalecky)
3-2 19:47 Hyvarinen (Szirányi, Ritó)
4-2 28:13 Spirko (Dalecky, Gőz)
4-3 47:48 Doetzel (Seto, Wehrs)
5-3 57:06 Sági (Turcotte, Berta)

(Címlapkép: dvtk.eu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!