Ugrás a tartalomra

Jól kikapni jött Diósgyőrbe a Fehérvár

dvtk.eu / minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 24. szombat 17:31
Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a DVTK hazai pályán kiütéssel győzött a Fehérvár FC ellen. Az első félidőt jelentősen meghatározta Csongvai Áron kiállítása, miután csúnyán letalpalta Bényei Ágostont.
Juhász Ákos képgalériája

A létszemfölény gyorsan diósgyőri vezetést hozott, amihez kellett Gergényi Bence öngólja. Az előny birtokában a Testgyakorlók magabiztosan járatták a labdát, és több helyzetet is kialakítottak, ami kimaradt. A szünet után a DVTK óriási nyomást helyezett az ellenfélre, kapufát is lőtt Gera Dániel, ám az előnyt ne, sikerült növelni. A folytatásban kissé kijött a vendégcsapat, míg a diósgyőriek a gyors ellentámadásokban bíztak, ami meg is hozta az eredményt, Francisco Feuillassier duplázta meg az előnyt. A hajrában is a DVTK támadott, és végül a debütáló Szabó Levente duplájával 4-0-ra megnyerte a mérkőzést.

OTP Bank Liga 22. forduló

Diósgyőri VTK - Fehérvár FC 4-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 5164 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Vígh-Tarsonyi Gergő, Huszár Balázs).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - BÉNYEI Ágoston, HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO - JUREK Gábor, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.
FFC: TÓTH Balázs - BESE Barnabás, Nikola SERAFIMOV, SPANDLER Csaba, GERGÉNYI Bence, SCHÖN Szabolcs - Tobias CHRISTENSEN, SIGÉR Dávid, CSONGVAI Áron - Nejc GRADIŠAR, Nikolás STEFANELLI. Vezetőedző: Bartosz GRZELAK.

Csere: BÉNYEI Ágoston helyett Francisco FEUILLASSIER és JUREK Gábor helyett PERNAMBUCO a 63.  SIGÉR Dávid helyett Rúben PINTO, Nicolás STEFANELLI helyett TÓTH Tamás és SCHÖN Szabolcs helyett KATONA Mátyás a 64., Alexander VALLEJO helyett Vladislav KLIMOVICH és Bright EDOMWONYI helyett SZABÓ Levente a 71., BESE Barnabás helyett Mario SIMUȚ és Nejc GRADIŠAR helyett Mamoudou KARAMOKO a 80., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Argyris KAMPETSIS a 90. percben.
Sárga lap: BÉNYEI Ágoston a 3., JUREK Gábor a 37. percben.
Piros lap: CSONGVAI Áron a 16. percben.
Gólszerző: GERGÉNYI Bence (1-0, öngól) a 18., Francisco FEUILLASSIER (2-0) a 69., SZABÓ Levente (3-0, 11-esből) a 87. , SZABÓ Levente (4-0) a 89. percben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!