Ugrás a tartalomra

József Attilával köszöntött pünkösdkor Steinbach József református zsinati elnök

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 20. hétfő 13:30
"Az ember él, kenyeret eszik és remél, várja hogy elmúljon a tél, hogy egy padon a napba üljön és fölpiruljon még a vér."
Steinbach József püspök, a református Zsinat lelkészi elnöke / Fotó: reformatus.hu

Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli református egyházkerületének püspöke és a Zsinat új lelkészi elnöke pünkösdkor videóüzenetben köszöntötte a híveket, amelyet a reformatus.hu tett közzé. 

"Isten Lelke éltető lélek, hiszen az élet minden titkával és csodájával együtt az Isten ajándéka. Ő minden élet forrása, ezért akár akarjuk, akár nem minden lélekzetvételünk Isten lelkének munkáját igazolja. Isten Lelke ihlető lélek, mert fogékonnyá tesz arra, ami építően és életet kiteljesítően jó, szép, felüdítő és felemelő. Isten Lelke megszelídít és egy darab mennyet teremt körülöttünk, általunk egy vaduló világban" - mondta. 

Külön szólt a lelkipásztorokhoz, főgondnokokhoz, presbiterekhez, gyülekezeti tagokhoz, református testvérekhez az anyaországban, és a határainkon kívül:

"Sok próbatétel után azért könyörgünk, hogy megtapasztalhassuk azt a csodát, amit Márk evangéliuma záró versében olvashatunk: Azok pedig elmentek, hirdették az Igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel. (Mk. 16,20)" - ismertette. 

"Koncentráljunk arra, szolgálatunk minden területén, ami egyetlen feladatunk, Isten megváltó, életet kiteljesítő, üdvözítő szeretetének hirdetésére és megélésére; mégpedig mindenki felé azon a módon, ahogy ő azt leginkább befogadhatja. Nem mondhatunk le senkiről sem, mindenkire reménységgel kell tekintenünk, azokra is, akik egészen mást gondolnak a világról, mint mi, hiszen Jézus Krisztus evangéliuma egyetemes" - hangsúlyozta

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!