Ugrás a tartalomra

Kadétokat avatott az István Nádor Borlovagrend

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 04. hétfő 21:24
A most avatott kadétok korábban képzésen vettek részt, melynek célja az ágazatban tanuló fiatalok tudásának bővítése a borkultúra területein.

Fotó: Kézdi Ákos

Jótékonysági gálavacsorájának keretében avatta fel legújabb tagjait, a bor kadétokat vasárnap este az István Nádor Borlovagrend. Czupper András a szerveződés vezetője a Miskolc Televíziónak elmondta, lassan negyedszázada működő rend országosan is egyedülálló képzésbe kezdett korábban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával (BOKIK) a Miskolci Szakképzési Centrummal karöltve.

A borkadét képzés célja, hogy a turizmus és vendéglátás ágazat szakmai képzésében tanuló fiatalok tudásának bővítése a borkultúra, a borfogyasztási etikett, borászati ismeretek, valamint a sommelier területeken. A képzés a hagyományok megismerése mellett a fiatalok szakmai fejlődésére is lehetőséget szeretne teremteni.

Kézdi Ákos képgalériája

A képzésen résztvevők megismerhették az ételek és italok közötti harmonizáció szerepének fontosságát elsősorban a tájegységre jellemző borkínálat és a helyi ételspecialitások figyelembevételével.

Czupper András elmondta, a képzésen résztvevők bükki borászoknál és Tokaj Hegyalján is megismerkedtek a helyi borokkal, a tudásukról pedig számot adtak egy teszt formájában. Vasárnap este azokat avatták bor kadétté, akik megfeleltek a képzés követelményeinek.

Az avatást követően Pataky Attila adott rövid útravalót a frissen avatott kadétoknak. Az este további részében új borlovagokat is avattak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!