Ugrás a tartalomra

Király Gábor sorsolta ki a II. DVTK Rakaczki Kupa csoportbeosztását

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 21. kedd 15:35
Idén is megrendezik az U16-os nemzetközi utánpótlás tornát, a DVTK Rakaczki Kupát, amelyet 2021-ben hagyományteremtő szándékkal hívott életre a DVTK Labdarúgó Sportakadémia. Idén augusztusban hazánkat a DVTK és a PAFC képviseli, a határokon túlról pedig a CFR Cluj, a Dundee United, a Hajduk Split, az FC Košice, a Legia Warszawa és a Slavia Praha érkezik Borsodba.
Hollósy András és Király Gábor a sorsoláson képforrás: dvtk.eu

A torna ezúttal is ötnapos lesz, 2022. augusztus 9. és 13. között kerül lebonyolításra négy helyszínen. Diósgyőrben a DVTK Stadion és a DVTK Edzőközpont, Putnokon pedig az Elek Ákos Utánpótlás Központ és a Várady Béla Sportközpont várja a csapatokat - számol be az eseményről a dvtk.eu.

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia 2021-ben rendezte meg első alkalommal ezt a nívós eseményt, a nagy sikerre való tekintettel az idei torna szervezése már a tavalyi döntő másnapján elkezdődött.

A címvédő cseh Slavia Praha, a szlovák FC Košice és a Puskás Akadémia a tavalyi esztendőben is megtisztelt minket jelenétével és idén is elfogadták a DVTK meghívását, hozzájuk csatlakozik most a román CFR Cluj, a horvát Hajduk Split, a lengyel Legia Warszawa és a skót Dundee United U16-os csapata.

Ezúttal a 108-szoros válogatott legendás hálóőrt, Király Gábort kérték arra, hogy segítsen a sorsolásban. A két magyar csapat, a DVTK és a PAFC kiemelt volt.

 

- Amikor Bence kezdett befutni, én éppen az 1860 München játékosa voltam – elevenítette fel emlékeit Király Gábor. - Előtte állt a jövő, hiszen még most is csak „tapasztalt fiatal” kapus lenne. Amikor hallottam a betegségéről, átmentem a szomszédba a Bayernhez és Manuel Neuerrel beszélgettem az egyik edzés után az öltözőfolyosó előtt. Elmeséltem neki Bence történetét, ő is nagyon segítőkész volt és egy Neuer mezt valamint egy dedikált kapuskesztyűt küldött Bencének Veréb Gyurin keresztül. Engem és Manuelt is megérintett Bence betegsége, és ezt különösen nagyon nehéz feldolgozni akkor, amikor egy fiatal sportolóról van szó.

További információkat ITT talál a kupáról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!