Ugrás a tartalomra

Kiütéses győzelem a bajnokság rangadóján

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 03. vasárnap 21:45
A Tippmix Női NB I. A-csoport 7. fordulójában a bajnokság két euroligás csapata mérte össze a tudását. A szerdai Fenerbahçe elleni találkozó után fokozatosan lendültünk játékba, és kihasználva a palánk alatti magassági fölényünket, tisztes előnyt alakítottunk ki a nagy szünetre. A második félidőben is egyértelműen uraltuk az összecsapást, és valamennyi negyedet megnyerve nagyszerű játékkal teljesen megérdemelt győzelmet (97-72) arattunk ellenfelünk felett - írja a dvtk.eu.
Fotó: dvtk.eu

DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr 97-72

Kányási Veronika és Milica Jovanović továbbra is lábadoznak sérülésükből, rájuk nem számíthatott ezúttal sem Völgyi Péter. A futballisták mérkőzéséről is sokan átjöttek, így jó hangulatban kezdődött a 7. forduló rangadója, amelynek mindjárt az első akcióját Tadić góllal fejezte be. Goree és Dubei fordított a Győr, majd Charles és Dombai is távolról vették be a gyűrűt (5-8). A 3. percben folytatódott a hárompontosok sora, ezúttal a fiatalok, azaz Gyöngyösi és Toman vállaltak egy-egy sikeres triplát. A negyed derekán Ana pontjaival igyekeztünk tapadni ellenfelünkre, majd Charles és Grigalauskytė is betalált, de a Győr őrizte szűk előnyét (15-16). Kétsezri egyenlítés után másfél perccel a negyed vége előtt Monika közelijével újra megszereztük a vezetést, majd Lelik hintett egy laza triplát (23-18). Elsöprő lendületünk a dudaszóig kitartott, a remekül kezdő Charles még két duplával tette magabiztosabbá az előnyünket (27-20).

A második negyed első perceiben mindössze büntetődobásokat láttak a nézők, a 13. perc végén aztán Lelik Réka szép középtávolija ragadtatta tapsra a szurkolóinkat (33-24). A folytatásban kicsit visszavettek a csapatok. A Győr távoli dobásokkal próbálkozott, leginkább sikertelenül, és kicsit a mieink lendülete is megtört, ezért az Aho nővérek aktivizálták magukat, és Nina könnyű kosara után Tyra már egy szép hárompontossal szórakoztatta a nagyérdeműt (40-27). A következő percekben Toman Petra is megmutatta, miért láttak benne fantáziát a diósgyőri vezetők, hiszen a következő öt egységet ő tette hozzá, hármasával már tíz pont fölé jutott (45-31). A szünet előtt Ana Tadić rázta még meg magát, a vártnál nagyobb különbségű diósgyőri vezetésnél vonultak öltözőbe a csapatok (49-33).

A térfélcserét követően Lelik Réka köszönt be egy csodálatos hármassal, majd Darcee Garbin is megszerezte első pontjait. Majdnem két és fél perc kellett a győrieknek az első találatukhoz a fordulás után, amikor egykori játékosunk Bach Bogi talált be. Kaila Charles büntetőire Dubei válaszolt mezőnyből (56-38). A folytatásban egyértelműen domináltunk, játékosaink nagy önbizalommal játszva szép megmozdulásokat mutattak be lelkes szurkolótáboruknak (62-39). Dombai révén ment negyven pont fölé a kisalföldi alakulat, majd Lelik büntetői után Goree labdája is beszédült. Grigalauskytė 2+1-es akciójára ismét Dombai reagált, aztán Carleton és Lelik hintettek egy-egy triplát (70-48). Élvezetes volt a játék, Dubei gólját követően Tenyér Zsófi bátor egyéni megmozdulása ért két újabb pontot. A harmadik játékrész hajrájában kicsit magukra találtak a vendégek és bejöttek húsz alá (72-54).

Carleton vezérletével a Győr megpróbálkozott azzal, hogy felzárkózzon és szorosabbá tegye a rangadót, nálunk Charles és Nina értek el egy-egy duplát (76-61). A vendégek erőfeszítéseit Dubei találatai jelezték, de a mieink is résen voltak, hiszen Nina jól büntetőzött, és Garbin is jól célzott középtávolról (82-67). A 37. percben aztán ritmust váltottunk, előbb Toman szórt egy nagyszerű triplát, majd Nina viharzott el ziccerig, erre Hegedűs Janka és Carleton válaszolt a másik oldalon, utóbbi hárompontossal (87-72). A két euroligás csapat rangadója a végére diósgyőri örömkosárlabdát hozott, csapatunk kiütéses győzelmet aratott riválasa felett (97-72).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 7. forduló

DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr 97-72 (27-20, 22-13, 23-21, 25-18)
Miskolc, DVTK Aréna, 2000 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Makrai Márton, Söjtöry Tamás.
DVTK: Aho N. 14/3, Toman 18/12, Charles 15/3, Garbin 4, Tadić 18. Csere: Aho T. 3/3, Grigalauskytė 8, Lelik 15/9, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Győr: Slocum 8/3, Dubei 15/9, Dombai 14/3, Gyöngyösi 3/3, Goree 8. Csere: Carleton 16/9, Török 4, Bach 2, Ruff-Nagy, Hegedűs 2. Vezetőedző: Cziczás László.
Kipontozódott: Dombai a 35. percben.

Részletek, értékelések a dvtk.eu oldalán olvashatók. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!