Ugrás a tartalomra

Kormányzati támogatásban részesült a BorsodChem

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 30. hétfő 11:41
A BorsodChem, a kínai Wanhua Csoport tagja, az elmúlt években megkezdett intenzív beruházási programjának egy újabb állomásához érkezett. A tavalyi évben fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Társaság egy új, évi 90 ezer tonna kapacitású tömény salétromsav üzem megvalósításáról döntött.

A világszínvonalú, lehető legkisebb környezetterheléssel járó technológiát alkalmazó üzem a TDI (a poliuretán lágyhabok fő alapanyaga) termeléséhez szükséges nyersanyagot, tömény salétromsavat fog előállítani. A 35,5 millió euró értékű beruházás megvalósítását Magyarország Kormánya - a nagyvállalati versenyképesség-növelő támogatási program keretében - 1 345 262 000 Ft vissza nem térítendő készpénztámogatással segíti. 

Az új üzemmel a már meglévő gyártókapacitást bővítik, melynek köszönhetően az eddigi import beszerzést teljes egészében kazincbarcikai termelés váltja ki. 
A hozzáadott érték termelő képesség növelésén túl, a beruházás szervesen illeszkedik a Társaság stratégiájához, amelynek középpontjában a fejlett, innovatív kémiai háttér, a világszinten elérhető legjobb technológiák alkalmazása, a folyamatos K+F tevékenység és a hosszútávon fenntartható működtetést megalapozó fejlesztések állnak. 

A támogatási szerződésben vállalt létszám megtartási kötelezettségen túl a BorsodChem jelenleg is folytatja toborzási tevékenységét, hogy az épülő üzemek vegyipari rendszerkezelő igényét felnőtt átképzés útján biztosítani tudja.

A koronavírus okozta járványhelyzet a Társaságot is rendkívüli kihívások elé állítja. Ugyanakkor a vállalatvezetés által kidolgozott átfogó, szigorú megelőző intézkedések eredményeként a BorsodChem saját, továbbá szerződött kivitelező partnerei munkavállalóinak fegyelmezett védekezése közepette az üzemvitel folyamatosságának fenntartása mellett párhuzamosan épülő beruházások megalapozzák a Vállalat további lendületes növekedését.    

A Társaság a világjárvány okozta veszélyhelyzet közepette még nagyobb hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. Ennek keretében a térség kórházainak nyújtott pénzadományokon túl eddig több mint 25 ezer liter saját gyártású hypo fertőtlenítő oldattal támogatta a környékbeli önkormányzatokat, egészségügyi és szociális intézményeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!