Ugrás a tartalomra

Koronavírus: 1500 alá csökkent az aktív fertőzöttek száma

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 26. kedd 07:05
Kedd reggelre 3771 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 idős krónikus beteg.

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg - írja a koronavirus.gov.hu. Ezzel 499 főre emelkedett az elhunytak száma, 1836-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A portál továbbra is arra hívja fel a figyelmet, hogy az ország a védekezés második szakaszában van. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken - így térségünkben is - megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Emlékeztetnek, a kormány várhatóan a mai napon az Országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A rendkívüli jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok