Ugrás a tartalomra

A kötelező győzelem mindig a legnehezebb

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2023. január 28. szombat 11:03
Kuznyecov Szergej túl van a DVTK téli edzőtáborában végzett munka értékelésén, és már a bajnoki premierre koncentrál, a soroksári összecsapásra - adja hírül a klub honlapja.

- Jó minőségű és alapos, kemény munkát végzett a csapat, és ami a legfontosabb, sérülésmentesen zártuk a téli edzőtábort - értékelte a DVTK vezetőedzője, Kuznyecov Szergej a Dél-Spanyolországban töltött két hetet. A szakvezető kijelentette: sikerre éhes társaság gyűlt össze Diósgyőrben.

A DVTK négy felkészülési mérkőzésen lépett pályára német, cseh és dán élvonalbeli és spanyol alacsonyabb osztályú csapatok ellen. Az összes mérkőzésen jó hozzáállással, szervezetten játszott a DVTK, aminek Kuznyecov Szergej meglátása szerint fontos hozadéka, hogy nemzetközi rutinra is szert tettek a labdarúgók.

- Összességében nagyon pozitív véleménnyel vagyok az elmúlt két hétről - jelentette ki a vezetőedző, aki ezen kívül az interjúban beszélt még a bajnoki rajtig hátra lévő idő teendőiről, illetve a február 14. éjfélig nyitva lévő átigazolási piacról, és érintette a kezdőcsapat összeállítását is. A bajnoki célokat illetően pedig óvatosan fogalmazott: - Nem tűzünk ki magunk elé nagy célokat, csak kicsiket, mindig csak a következő mérkőzést akarjuk megnyerni, vasárnap a Soroksár elleni derbit. A kötelező győzelem mindig a legnehezebb.

A DVTK célja nem is lehet más, mint az élvonalbeli tagság kiharcolása. Ennek jegyében már 2022. december 19-én elkezdődött az egyéni felkészülés, személyre szabott program alapján. 2023. január 2-án egészségügyi és fizikai tesztek voltak a DVTK Medical Fájdalom Ambulancián. A csapat felkészülése a DVTK Edzőközpontban január 4-én indult be. A kemény edzések után január 8-án a spanyolországi edzőtábor lett az útirány. Másnap már két edzést tartott a tréner, hiszen ahogy Bokros Szilárd fogalmazott: nem nyaralni jöttek. Január 11-ét Bárdos Bence így értékelte: egy nap, két győzelem. Január 12-én Gera Dániel engedett bepillantást a DVTK mindennapjaiba az Instagramon. Az utána következő napon a VfL Bochum 1848 Bundesliga 1-es együttesét verte meg a DVTK 3-0-ra. Január 14-én regenerálóedzés volt a meccs másnapján. Január 15-én a kapusokat foglalkoztatták leginkább. Egy nappal később a cseh első osztályú FK Jablonec 1-0-ra legyőzte a DVTK-t. Jurek Gábor utána így fogadkozott: próbálok a lövéseken minden nap javítani. Január 18-án, Malagában, a Velez CF nyert a 3-2-re a Diósgyőr ellen, a félidőben még a vendégek vezettek 2-1-re. Január 19-én, Marbellán, a dán első osztályú Aarhus GF ellen 1-1-re végződött a találkozó.

Befejeződött az edzőtábor január 2.-án, és sikeresen hazaérkezett a csapat Spanyolországból. Január 25-én már meg is tartották a bajnoki rajt főpróbáját a szlovák II. osztályú FC Košice ellen. Eppel és Könyves góljaival 2-0-ra megnyerték utolsó felkészülési meccsüket a házigazdák. Vasárnap aztán következik a Merkantil Bank Liga 21. fordulója, ahol idegenben 13 órakor a Soroksár SC lesz a pályaválasztó. Illene törleszteni a DVTK-nak, hiszen ezzel „tartozik” az itthoni vereségért. Segítség lehet az is, hogy a fővárosiak meghatározó, tapasztalt, az élvonalat is megjárt támadó középpályása már a diósgyőrieket erősíti, és jól ismeri korábbi csapatának focistáit, játékmódját, és ez a végelszámolásnál sokat számíthat. A 28 éves Lőrinczy Attila elsősorban a támadásépítésben vállal szerepet a pálya közepén, a társak irányítása és kiszolgálása a fő feladata, de pontosan lő a 16-oson kívülről. Gólveszélyességét jelzi, hogy ősszel és az előző idényben összesen 18 gólt szerzett, és 18 gólpasszt is adott.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!