Ugrás a tartalomra

A kultúra örömforrás és mindenkit gazdagabbá tesz

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. január 23. hétfő 15:46
A Magyar Kultúra Napját ünnepelte hétfőn a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub a városháza dísztermében. 
Fotók: Juhász Ákos

Az eseményen Greutter Zoltánné a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub egyesületi elnöke elmondta, közösségük hosszú ideje minden esztrendőben megünnepli ezt a napot. Kiemelte, az idei alkalom azért különleges, mert idén megkapták a városháza a patinás dísztermét. Kijelentette kettős ünnep ez számukra, mert a magyar kultúrán túl, annak az örömüknek is hangot szerettek volna adni, hogy az elkészült Y-híd által végre visszakerült szeretett városrészük Miskolc vérkeringésébe. 

„Az ünnepi műsor összeállításával is azt szerettük volna hangsúlyozni, hogy ez egyben Martinkertváros és Szirma ünnepsége is. Ezért a saját előadóinkon túl, olyan művészeket is meghívtunk, akik valamilyen módon kapcsolódnak ezekhez a városrészekhez” – mondta a klub vezetője, aki név szerint kiemelte Harsányi Attilát a Miskolc Nemzeti Színház színművészét, Ötvös Éva színművészt és Zsekov Éva Mónika hegedűművészt. Ők adták az ünnepség színvonalas műsorát a nyugdíjasklub tagjaival együtt. 

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett műsor előtt felszólalt a jelen lévő Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, hogy maga is tősgyökeres szirmai, és nem csak a városrészhez kötődik, hanem a klubhoz is, ahová több éve szinte hazajár. 

A képviselő kiemelte: „A kultúra mindenkinek mást jelent, van, akinek egy színházi előadást, másnak egy kiállítást vagy egy felolvasó estet. A kultúra mindez együtt. Ha ezek jelképesen egy kulturális étlapon szerepelnének, én ebben a sorrendben kérném mindegyiket.” 
Majd egy személyes élményt osztott meg a hallgatósággal arról, hogy unokahúga is művész, aki már kicsi korától kezdve szeretett festeni és rajzolni. Az álma megvalósításáért meg is tett mindent. Ma már művészeti egyetemen tanul, és máris egyedi és különleges alkotásai vannak, amelyekkel boldogságot okoz másoknak. Minden művészeti ág ad nekünk valamit, kapunk tőle valamit – hangsúlyozta. 

Az ünnepi beszédeket követően ízelítőt is kapott a közönség a kultúrából a meghívott művészek és a klub irodalmi színpadosainak értő tolmácsolásában.
 

Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából - Juhász Ákos képgalériája

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!