Ugrás a tartalomra

Kunhalmi Ágnes Miskolcon: Varga László az MSZP és a Párbeszéd jelöltje az előválasztáson

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 22. csütörtök 15:04
Sok lehetőségtől esik el Miskolc pusztán azért, mert a kormány mostohagyerekként kezeli a várost; a borsodi megyeszékhelyen élők is változást akarnak, amit Varga László képvisel – fogalmazott a csütörtöki jelöltbemutató sajtótájékoztatón az MSZP társelnöke.

A II. János Pál pápa téren a szocialista párt helyi képviselőit is soraiban tudó Velünk a Város frakció vezetője mutatta be a sajtótájékoztató résztvevőit. Simon Gábor ráerősített, kormányváltásra van szükség Magyarországon, amit „a miskolciak is saját bőrükön éreznek”.

– Minden nap megtapasztalhatjuk, hogy a kormány csak elvesz a miskolciaktól, adni semmit nem akar; az itt élőket másodrendű állampolgárokként kezelik. Ezt nem tűrhetjük tovább, változásra van szükség – nyomatékosította.

Simon Gábor (Velünk a Város) frakcióvezető: változásra van szükség. | Fotó: Juhász Ákos

Ismert: hogy a változást kieszközöljék – tehát leváltsák a Fidesz-KDNP kormányt –, hat ellenzéki párt (Jobbik, DK, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) szövetséget kötött, elnökeik pedig azt a döntést hozták, hogy 2021 őszén országos előválasztást tartanak. Ennek során a magyar emberek választják ki a 106 ellenzéki egyéni képviselőjelöltet és a közös miniszterelnök-jelöltet.

– Teljeskörű az összefogás a demokratikus ellenzék részéről, az őszi előválasztás során pedig eldől, ki áll majd szemben a Fidesz jelöltjeivel 2022-ben – hangoztatta Kunhalmi Ágnes, aki bejelentette: Az MSZP és a Párbeszéd szövetségben Varga Lászlót jelöli Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókörzetében. – Képviselőnk már bizonyított, legutóbb is nagyon kevésen múlott, hogy egyéniben kerüljön be az Országgyűlésbe. Pedig 2018-ban nem is volt ellenzéki összefogás. A miskolciak bíznak benne, népszerűsége töretlen.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) társelnök: Varga László már bizonyított

Az MSZP társelnöke szerint Miskolc sok lehetőségtől esik el azért, mert a kormány „mostohagyerekként kezeli a borsodi megyeszékhelyet”. – Miskolc már váltani akar, ami 2019-ben, az önkormányzati választásokon is kiderült. Ezt fogjuk megismételni a 2022-es országgyűlési választásokon – mondta Kunhalmi Ágnes, hozzátéve: a politika középpontjában az embereknek kell állniuk, és ők ezt képviselik programjukban is.

– Azt látom, ha a kormány választhatott Kelet-Magyarország nagyvárosai között például egy autógyár letelepítéséről, akkor sosem Miskolcot választotta – kezdte az elmúlt 11 év kormányzati politikájának értékelését Varga László, aki 2014-ben egyéniben, 2018-ban listáról jutott be a parlamentbe. – Az ország egyik legnagyobb városa nem könyöradományra szorul, hanem jogos jussát várja; olyan forrásokat, amikből fejlődni tud, amiből előre tud lépni.

Varga László országgyűlési képviselő: Miskolc jogos jussát várja

Az elmúlt másfél évről szólva elmondta, a kormány nemhogy segítette volna a járvány elleni védekezés miatt megnövekedett terhek alatt álló várost, hanem inkább jelentős forrásokat – a közösségi közlekedés állami támogatását, vagy éppen az iparűzési adó egy jelentős részét – vont el tőle. Ez az ellenzéki városok elleni „példátlan hadjárat” ahhoz vezetett aztán, hogy „nagyon komoly források hiányoznak a hétköznapokban a szolgáltatásokból”.

– A kormány másodosztályú városként tekintett Miskolcra, másodosztályú állampolgárokként a miskolciakra – hangsúlyozta Varga László, hozzátéve: ez azért is lehet, mert véleménye szerint a kormánypárt helyi képviselői ehhez asszisztálnak. – Ez tűrhetetlen, ezen változtatni kell; vissza kell adni ennek a városnak és a térségnek a rangját. Ezért fogok küzdeni. Felkészültem arra, hogy a sokrétű kapcsolatrendszeremet egy új kormánynál latba vessem Miskolcért és a megyéért. Bizonyítani fogjuk, hogy a térségből újra sikeres térséget tudunk faragni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!