Ugrás a tartalomra

Lakástűz a Katowicén: újból segít az önkormányzat

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. január 10. hétfő 17:42
A helyhatóság azért lépett, mert a lakóktól jelzést kapott, hogy a megrongálódott nyílászárók miatt jelenleg az egész házban hideg van.
Bedeszkázott ablakok a Katowicei tűzben megsérült lakáson. Az új nyílászárókat az önkormányzat már megrendelte. Fotó: Juhász Ákos

Ismét segít az önkormányzat a Katowice utcai lakástűz áldozatainak – erről Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere beszélt a Miskolc Televízió Híradójának. 

Ahogyan az ismét, még tavaly november 12-én a Katowice utcán egy társasházban egy második emeleti lakás gyulladt ki és aznap éjjel több mint 80 embert menekítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai a négyemeletes társasházból. Novemberben Szopkó Tibor alpolgármester személyesen kereste fel az érintetteket, hogy a rendeletben szabályozott maximális 100 ezer forintos összeg támogatásához segítséget nyújtson.

Az alpolgármester azt mondta, a ház lakói a közelmúltban jelezték, hogy ismét szükség van a helyhatóság segítségére. 
- A lakók azt jelezték, hogy gyakorlatilag az egész házban hideg van amiatt, hogy a tűzeset során az érintett lakás nyílászárói jelentős mértékben megrongálódtak. Annak érdekében, hogy a problémát megoldjuk, elindítottuk a nyílászáró beszerzési folyamatot, ennek már a végén is tartunk, én őszintén bízom abban, hogy minél hamarabb beszerelhetik magukat az ablakokat – mondta a városvezető.
Addig is, amíg az ablakok megérkeznek, az önkormányzat és a Miskolc Holding szakemberei bedeszkázták az ablaknyílásokat azért, hogy a házban elviselhetőbb legyen a hőmérséklet. 

További hírek

Olvasnivaló