Ugrás a tartalomra

Leállnak két napra, az ünnepkor a független benzinkutak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 13. szombat 07:28
Közleményt adott ki péntek délután a Független Benzinkutak Szövetsége.

A közleményt szerkesztőségünk is megkapta, ebben azt jelentették be, hogy a szövetségükhöz tartozó és azt támogató benzinkutak "a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-én és 20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek - fogalmazott Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke.

Az FBSZ pénteken tartott online közgyűlést, és a tagság 100 százaléka támogatta az akciót, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel.

- Ezáltal fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 novembere óta - mutattak rá.

A MOL 50 százalékra csökkentette a kiszolgálási volument a szövetség kutjai részére, emiatt nem tudják megfelelő módon és akaratuk szerint kiszolgálni a vevőket. Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást idén júliusban még nem kapták meg, illetve nincs információ arról, hogy az augusztusi kifizetés mikor várható.

Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent. Az akcióhoz való csatlakozás önkéntes alapú.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!