Ugrás a tartalomra

Legyen ön is számlálóbiztos!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 16. szombat 13:47
A polgármesteri hivatal július 31-ig várja a számlálóbiztosok jelentkezését az őszi országos népszámlálás lebonyolításához.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, az odatartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során mintegy 130-150 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie. A terepen történő adatgyűjtés a KSH által biztosított tablettel történik október 17-e és november 20-a között.

A számlálóbiztosokat a helyi népszámlálási felelős - a jegyző - választja ki, a feladatra elektronikus oktatási rendszerben, egyénileg készülnek fel, és ha sikeresen levizsgáztak, szerződést kötnek velük. A jelentkezőknek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop vagy tablet) és internetelérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig elengedhetetlen a mobiltelefon és az e-mail-cím. Legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkezniük, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek, amely a vonatkozó kormányrendelet alapján: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 forint, összeírás körébe tartozó címenként 380 forint, összeírt személyenként 730 forint, felkészülési és kapcsolattartási díjként pedig 25.000 forint.

A számlálóbiztosok akár 300 000 Ft-ot is kereshetnek, ha legalább 100 címet felkeresnek. 

Jelentkezni a miskolc.hu-n keresztül, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatain (Városház tér 8., Petőfi u. 39.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve, a nepszamlalas@miskolc.hu címre, vagy postai úton a Miskolc MMJV Polgármesteri Hivatal 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre elküldve lehet, de beadható személyesen is az ügyfélszolgálati irodákban. A jelentkezési határidő: július 31.

A jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban további információt a nepszamlalas@miskolc.hu e-mail-címen vagy a 06 46 512-801-es telefonszámon kérhet.
 

További hírek

Olvasnivaló