Ugrás a tartalomra

Mackó Mama kuckójában ismerkedtek egymással

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 03. péntek 17:01
A program fő célja az volt, hogy a legfiatalabb generáció tagjai is megismerjék fogyatékkal élő embertársaikat.
Fotó: Parai Roland


Fogyatékkal élő fiatalok és óvodás gyerekek készültek együtt a közelgő Mikulás-napra pénteken Mackó Mama kuckójában, a Szinvaparkban. Az érzékenyítő programot a fogyatékkal élő emberek világnapjához kapcsolódóan szervezték meg december 3-án.

- A fogyatékkal élő felnőttek sokak számára tűnnek még mindig csodabogárnak, mivel nem ismerjük őket. A mai programunk célja éppen az volt, hogy az egészséges, normális fejlődésű gyerekek és a valamilyen mássággal rendelkező fiatalok találkozhassanak, együtt lehessenek úgy, ahogyan a hétköznapokban nem – mondta el lapunknak Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere.

Fotó: Parai Roland


A városvezető fontosnak nevezte azt, hogy ne csak a fogyatékkal élő emberek világnapján, hanem folyamatosan felhívják a társadalom figyelmét arra, hogy fontos megismernünk egymást, érdemes közös programokon részt venni. Lényegesnek tartotta azt is, hogy az önkormányzatok kiálljanak olyan fontos témák mellett, mint a fogyatékkal élő emberek élete, boldogulása, boldogsága. „Ezt szolgálják a péntekre szervezett miskolci programok is – hangsúlyozta.

Az sem véletlen, hogy éppen Mackó Mama kuckójában rendezték a programot (a – árulta el Varga Andrea. „Ez a hely a fogyatékossággal élő gyermekek számára is közösségi tér, ahol fejlesztőfoglalkozásokat terveznek megvalósítani számukra. Tulajdonképpen ez egy jelkép, ami megmutatja, hogyan tudunk különböző értékeket egymás mellé rendelni” – tette hozzá.

Fotó: Parai Roland

Arnóczki Istvánné Guinness-rekord gyűjteménye egyébként augusztusban költözött át Harsányból Miskolcra. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!