Ugrás a tartalomra

Majláth városrészbe vezet a Tourinform iroda sétája

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 09:15
Május utolsó szombatján sem maradnak garantált séta nélkül a Miskolc látnivalói iránt érdeklődők. Ez alkalommal egy olyan városrészt fedezhetnek fel, ahová korábban még nem hirdettek meg idegenvezetést.
Fotó: Tourinform Miskolc

A nagy sikerű avasi program után a Tourinform Miskolc ebben a hónapban még egy sétára várja az érdeklődőket. Ez alkalommal nem belvárosi témát járnak körül, hanem egy olyan városrészt, amelyen legtöbbször csak átutaznak a helyiek is, pedig sok érdekességet rejt. A május 25-én szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő városnézés kiindulópontja a Bagolyvár, azaz a Felső-Majláth végállomás.

A helyszín- és témaválasztás apropója az európai nemzeti parkok, valamint a lillafüredi kisvasút napja, hiszen közel a Bükki Nemzeti Park, és a LÁEV telephelye is itt található. A másfél - kétórásra tervezett garantált programon szó lesz a kisvasút történetéről, megnézhetik, milyen a Fagus sylvatica "szeletelve", hallhatnak a környék régi és mai helyneveiről, megtudhatják, milyen szerepet játszottak itt a fehér barátok, és azt is, hol készül a magyar pénzpapír. A séta a Bükki Nemzeti Park keleti kapujánál, a tavaly átadott Szeleta Park Látogatóközpont mamutjánál ér véget, ahol megismerhetik az épület történetét.

A sétára előzetes jelentkezés nem szükséges, jegyváltás indulás előtt a helyszínen, a Bagolyvár végállomáson az idegenvezetőnél.

Bővebb infó ITT található. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!