Ugrás a tartalomra

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten

mti
Utoljára módosítva
2021. november 28. vasárnap 10:52
Az oltási akcióhéten megjelentek több mint nyolcvan százaléka már a megerősítő harmadik oltásért érkezett – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.
Koronavírus elleni oltásra várakoznak páciensek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon november 27-én. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióhét keretében regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. | Fotó: MTI/Vajda János

A kormányzati honlapon kiemelték: az oltópontok vasárnap is nyitva vannak, egészen 19 óráig várják, akár előzetes időpontfoglalás nélkül, az embereket.

A közlemény szerint az oltási akcióhéten a megjelentek 82 százaléka, 609 ezer ember már a megerősítő harmadik oltásért érkezett az oltópontokra. Továbbá 91 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

A legtöbb oltást eddig pénteken adták be, aznap 139 520 ember kapta meg védőoltását.

Az oltási akcióhéten beoltottakkal együtt mostanra 6 115 235-re emelkedett a beoltottak száma, közülük 5 836 668-an már a második, 2 443 456-an pedig már a megerősítő harmadik oltást is felvették.

– A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, akinél több mint 4 hónap telt el az előző oltása óta – hívták fel a figyelmet, kiemelve: a harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettségi szint.

Kitértek arra is, hogy az oltási akció második hete hétfő reggel 7 órakor kezdődik és december 5. vasárnap 19 óráig tart. Az oltópontok száma várhatóan tovább bővül, elérhetőségük a koronavirus.gov.hu honlapon található.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!