Ugrás a tartalomra

Maradj Otthon: több mint fesztivál!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. március 23. hétfő 16:41
A járvány terjedését úgy akadályozzuk legeredményesebben, ha otthon maradunk – az igazi fesztiválok főhősei a virtuális rendezvénysorozattal erre hívják fel a figyelmet.

Maradj Otthon! Fesztivál – ez a neve annak a nem mindennapi kezdeményezésnek, amelyet magyar művészek hívtak életre, mégpedig azért, hogy felhívják mindenki figyelmét: a kialakult járványhelyzetben maradjon otthon, aki csak teheti, hiszen ez a legeredményesebb módja, hogy lassítsuk azt.

Az esemény Facebook-oldalát szombaton délután indították el, és azt mára több mint húszezren követik, a résztvevők száma gyakorlatilag percről percre nő.

Nemes ügy

A kezdeményezés főszereplői, headlinerei és fellépői ugyanazok, akik az igazi fesztiválok főhősei, csak épp ezúttal Facebookon nézhetjük meg a koncertjeiket.

- „A Maradj Otthon!” virtuális fesztivál alapítója ötven szervező, hazai fesztiválok, klubok, események házigazdái. Velük közösen mindent megteszünk azért, hogy a hazai művészeket mozgósítsuk és együtt elérjük, hogy a közönség tartsa be a szabályokat és maradjon otthon. Évente több millióan járnak hazai fesztiválokra, koncertekre. A rajongókat a kedvenc előadóik tudják a leginkább megszólítani, rájuk hallgatnak, ez a Maradj Otthon! Fesztivál fő küldetése” – mondta Lobenwein Norbert, az akció elindítója.

Emellett az akció célja az is, hogy a közönség odahaza is találkozzon kedvenc előadóival, így rendszeresen mutatnak majd be koncerteket, dj-szetteket, közönségtalálkozókat, melyeket a művészektől várnak.

Szervezői a legnagyobb magyar fesztiválok, klubok, koncertszervezők, köztük a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. is.

Karanténkoncertek

Az online fesztivál szombat délután Rúzsa Magdi, erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a „Most élsz!” című Máté Péter dallal indult el, majd Ákos adott karanténkoncertet, vasárnap 8-tól Járai Márk zenélt.

Majka rajongói előtt - ezúttal nem ilyen közönség előtt énekel majd

Hétfő este pedig 19 órától Majka veszi át a stafétát. Majka bejelentkezésével egy kihívássorozat indul útjára #maradjotthonchallenge címmel. A házigazda a film végén kihívja egy ugyancsak népszerű barátját, aki másnap este hétkor szintén a saját otthonából jelentkezik majd élőben.

A szervezők azt írják, senki ne koncertre számítson, hanem ennél jóval személyesebb bejelentkezésre, amit érdemes lesz nézni.

A következő napok programja:

Március 24. kedd
19:00 #maradjotthonchallenge - részletek hamarosan!
20:00 Lovasi András - beszélgetés - a Petőfi Irodalmi Múzeum programja

Március 25. szerda
19:00 #maradjotthonchallenge - részletek hamarosan!
20:00 Coma & Chill - Digitális Carson Coma Koncert
20:00 Ákos Szindbád turné (2010) koncertfilm debüt:

Március 26. csütörtök
19:00 #maradjotthonchallenge - részletek hamarosan!

Március 27. péntek
19:00 #maradjotthonchallenge - részletek hamarosan!

Március 28. szombat
19:00 #maradjotthonchallenge - részletek hamarosan!
20:00 Ákos Studio Session

Március 29. vasárnap
19:00 #maradjotthonchallenge - részletek hamarosan!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!