Ugrás a tartalomra

Márki-Zay Péter: „Nem lehetünk többé következmények nélküli ország”

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. augusztus 30. hétfő 20:44
A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke aláírással egybekötött utcafórumon osztotta meg gondolatait hétfőn a miskolciakkal.
Márki-Zay Péter (középen). Fotó: Juhász Ákos

Ha a jelenlegi tempóban gyűlnek az aláírások, csütörtökre lehet meg a húszezer előválasztási ajánlása Márki-Zay Péternek – ezt mondta a minap.hu-nak a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke, aki hétfőn egy aláírásgyűjtéssel összekötött utcafórum keretében járt Miskolcon.

Márki-Zay Péter arra buzdította a miskolciakat, hogy minél többen támogassák aláírásukkal az ellenzék jelöltjeit, majd pedig a lehető legtöbben vegyenek részt a szeptember 18-26. közötti előválasztáson. Mint mondta, ennek azért van nagy tétje, mert most választhatják ki az ellenzéki összefogás azon jelöltjeit, akik le tudják váltani az Orbán-kormányt a jövő tavaszi országgyűlési választásokon.

- Az aláírásgyűjtés kezdete óta körülbelül napi kétezer ajánlást tudunk összegyűjteni, tehát sokan támogatnak minket, mint ahogyan magát a gyűjtést is nagyon sokan segítik itt, Miskolcon is. Nagy öröm számunkra, hogy Kobold Tamás, a város korábbi polgármestere szintén minket támogat, ezért végtelenül hálás vagyok neki – mondta a mozgalom első embere.

Kobold Tamás, Miskolc korábbi polgármestere is a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét támogatja. Fotó: Juhász Ákos


A politikus hangsúlyozta, az utcafórumokon visszatérő téma az, hogy az emberek egyre nehezebben tudnak boldogulni, egyre nagyobb a szegénység, nem ritkán szívszaggató történeteket osztanak meg az MMM képviselőivel. Márki-Zay Péter azt mondta, a jövő tavaszi országgyűlési választáson nem csak a Fideszt szükséges leváltaniuk, de ezt követően rendszerváltásra is szükség van. 

- Jelképünk, a kék szalag a rendszerváltás és az elszámoltatás szükségességét képviseli.  Ennek a kettőnek meg kell történnie és együtt kell járnia, ugyanis csak olyan rendszerváltásnak van értelme, amit komoly elszámoltatás követ. Vissza kell venni az ellopott vagyont, nem lehetünk többé következmények nélküli ország – jelentette ki a politikus.


Kiemelte, új Alaptörvényre is szükség lesz, a jelenlegi ugyanis érvénytelen, mert saját magának is ellent mond. „Benne van például az is, hogy a kizárólagos hatalomra törekvés alaptörvény-ellenes, márpedig a választási törvényt, és sok minden mást a Fidesz-kormány kizárólag azért alkotott meg, hogy egyedül tudjanak uralkodni” – jelentette ki Márki-Zay Péter, aki azt is hozzátette, Vörös Imre jogászprofesszor útmutatását követve egy átmeneti alkotmánnyal kell leváltani az Alaptörvényt. Szerinte ezzel együtt a kétharmaddal bebetonozott embereket is – így például Polt Péter, vagy a kizárólag Fideszes tagokból álló médiatanácsokat is – egy győztes választás után az első napon kell majd leváltani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!