Ugrás a tartalomra

Másképp építkeznek az Erzsébet-fürdő mellett

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 24. péntek 09:39
Miskolc önkormányzata a város településrendezési eszközeinek módosítását kezdeményezi a volt Erzsébet fürdő 2413 helyrajzi számú ingatlanra – adta hírül a polgármesteri hivatal.

Eszerint a településrendezési eszközök módosítása a (Vk) központi vegyes zóna területfelhasználásnak (Vt) településközpont vegyes zónára való változtatásáról szól.

Mint arra a közleményben kitérnek: az emeleteken lakóház, míg a földszinten iroda és vendéglátás funkciók céljából kezdeményezik a módosítást.

„Az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005.(I.11.) Korm. rendelet 4.§ (2) bekezdés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Budapest Főváros Kormányhivatala Építési és Örökségvédelmi Főosztály a településrendezési eszközök módosításához környezeti vizsgálat készítését szükségesnek tartotta. Ezt a Miskolc Megyei Jogú Város az alábbi indokok alapján nem fogadta el” – olvasható.

A közleményben hozzáteszik: a településrendezési eszközök módosítása során az alapvető vegyes területfelhasználás nem változik, csak azon belül a (Vk) központi vegyes zóna módosul (Vt) településközpont vegyes zónára, ami annyiban jelent változást, hogy a lakófunkció nincs korlátozva a területen. Ez a változás sem a Szinva-patakra sem a műemléki környezetre nem eredményez többletkockázatot. 

A polgármester 105/2022.(VI.17.) az ügyben hozott határozata ITT tekinthető meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!