Ugrás a tartalomra

Még szigorúbban lépnek fel a szabályszegőkkel szemben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 25. szerda 16:28
Továbbra is rosszak a tapasztalatok a közterületeken érvényben lévő szabályok betartását illetően, ezért döntött a még szigorúbb fellépésről a miskolci operatív törzs. A szokásokhoz híven szerdán újra üléseztek.

A miskolci önkormányzat fenntartásában működő idősotthonok dolgozóinak – a kormányzati intézkedéséknek megfelelően – a megyei kormányhivatallal együttműködésben kezdődött el a tesztelése. Az alanyok és a vizsgálati helyszínek nagy száma miatt a kormányhivatal munkáját az önkormányzat saját gépjárműveivel segíti.

Továbbra is rosszak a tapasztalatok a közterületeken érvényben lévő kötelező maszkviselés és a kijárási tilalom betartásával kapcsolatban Miskolcon, a legtöbb kihágást az elmúlt héten is az Újgyőri főtéren tapasztalták az ellenőrzést végzők – hangzott el az operatív törzs ülésén. Éppen ezért a jövőben a bírságolni is jogosult rendőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársaival közösen még szigorúbban lépnek majd fel a szabályszegőkkel szemben.

Fotó: Végh Csaba

Az elmúlt hetek tapasztalatai miatt a szakemberek továbbra is azt kérik, hogy mindenki tartsa be az ajánlott másfél-kétméteres védőtávolságot, mosson gyakran kezet és viseljen a közterületeken is maszkot. A védőmaszk elsődlegesen a többi embert védi attól, hogy ha viselője esetleg már megfertőződött, másnak ne adhassa tovább a kórt, azonban ha mindenki valóban viseli a védőeszközt, akkor az viselőjére nézve is hatékony lehet a megfertőződés megakadályozásában.

Az ülésen felhívták a figyelmet arra is, hogy ez az időszak mindenkinek nagyon nehéz, de a koronavírus továbbra is gyors ütemben terjed Miskolcon is, és a halálozások száma sem mutat jelentős csökkenést, a korlátozások betartására pedig éppen azért van szükség, hogy minél hamarabb, és a lehetőségekhez mérten minél kevesebb veszteséggel túllehessünk a legnehezebb heteken, és a legszigorúbb intézkedéseken.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!