Ugrás a tartalomra

Még több figyelem az időseknek – programok Martinkertvárosban és Szirmán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 19:49
Ingyenes szűrővizsgálatok és egy finom ebéd is várta Martinkertvárosban és Szirmán a szépkorúakat az idősek világnapjához kapcsolódó programban. Alkszai Zoltán, Miskolc jegyzője is köszöntötte a résztvevőket.
Mocsári László fotógalériája

- Szeretnénk csatlakozni a városvezetés idősek iránti elkötelezettségéhez – utalt Szécsényi Marianna (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a város által létrehozott Salkaházi Programra.

- Már hagyomány, hogy az idősek napja alkalmából még nagyobb figyelmet fordítunk a szépkorúakra. Most egészségügyi szűréssel is összekötöttük ezt a napot. Különféle vizsgálatokon, ingyenes szűréseken vehetnek részt az itt élők. És persze jön a fiatalság is, hiszen ők adják a műsort.

Az időseket Martinkertvárosban és Szirmán szeretetvendégség is várta.

- Részemről egy jelképes ajándék, hogy szeretetebédre hívtam meg a szépkorúakat,  délelőtt Martinkertvárosban, koradélután pedig Szirmán.  Összesen 250 nyugdíjaskorú embert látunk vendégül és mindannyian részt vehetnek a szűréseken is – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szécsényi Marianna.

Mezei Andrásné a vérnyomását és a vércukorszintjét is ellenőriztette – de a szűrőprogramban bárki elmehetett tüdőszűrésre, látás-, vagy szájüregi vizsgálatra is.  - Nagyon jó, hogy mindent itt, egyhelyen meg tudok csináltatni, három éve vagyok nyugdíjas, azóta még nem voltam tüdőszűrésen, itt azt is elvégeztethettem. Örülök, hogy így foglalkoznak velünk - mondta Mezei Andrásné, aki hozzátette, tapasztalatai szerint ezeket a vizsgálatokat csak több nap alatt tudta volna „végigjárni”, így pedig nagyon gyorsan végzett.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!