Ugrás a tartalomra

Megemelt pénzbeni támogatással folytatódik a Salkaházi program Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 14. hétfő 16:12
Ebben az évben is folytatódik a „Salkaházi Sára Miskolc” program, melynek keretében egy már magasabb összegű, egyszeri pénzbeni támogatást kapnak az arra jogosultak.
A miskolci közgyűlés döntött a 10 százalékos emelésről. (Fotó: Mocsári László)

A támogatás összege idén 10 százalékkal emelkedett, ahogyan Veres Pál Miskolc MJV polgármestere azt korábban bejelentette és a közgyűlés megszavazta.
A 11 ezer forintra emelkedett juttatás megállapításához szükséges kérelmet szeptember utolsó hetében postázza Miskolc MJV önkormányzata az érintetteknek.

A kitöltött kérelmet lehetőség szerint 2020. október 31-ig szükséges személyesen Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáiba ( Városház tér 8. Petőfi u 39, kihelyezett ügyfélszolgálati irodák), vagy válaszborítékba helyezve postai úton visszajuttatni.
Az ügyfélkapuval rendelkezők idén már elektronikus úton is előterjeszthetik kérelmüket a www.miskolc.hu honlapon elérhető nyomtatványon, vagy  a https://epapir.gov.hu/ alkalmazás használatával.  

A támogatásra az jogosult, aki:
-    nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül (öregségi nyugdíj, rokkantsági nyugdíj, stb.),
-    betöltötte, vagy december 31-ig betölti hatvanadik életévét,
-    miskolci lakóhellyel rendelkezik,
-    jövedelmeinek összege (nyugdíja és egyéb jövedelme összesen) nem haladja meg a havi 285.000 Ft-ot.

A kérelmek benyújtásának végső határideje 2020. december 31. napja.
A támogatás összegét december hónapban kapják kézhez a jogosultak ( postai úton vagy bankszámlára utalással, attól függően, hogyan kérték).

A koronavírus-járvány miatt a „Salkaházi Sára Miskolc” program keretében rendezvények megtartására nem volt lehetőség. A programok jövőbeni megrendezése csak a hatályos védelmi intézkedések megtartása mellett lehetséges, fokozott figyelmet fordítva az idősek, mint veszélyeztetett korosztály egészségének védelmére.
A rendezvények várható alakulásáról és részleteiről a médián és különböző felületeken keresztül kapnak majd tájékoztatást az érintettek.

A  „Salkaházi Sára Miskolc” programmal kapcsolatosan a 06/46/512-703 információs telefonszámon lehet érdeklődni.
A program részletei elérhetőek a https://www.miskolc.hu/varoshaza/ugyintezes/salkahazi-sara-program linken.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!