Ugrás a tartalomra

Megkezdődik a Futó utcai hőkörzet távhőhálózatának rekonstrukciója

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 17. péntek 15:18
A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében május 21-től megkezdődik a Futó - Szalag utcai társasházak közötti zöldterületen a távfűtési vezetékek cseréje.
Egy korábbi távhőcső csere. Fotó: Beregi László

A Futó utcai hőkörzet 319 lakásának fűtési és használati melegvíz ellátását egy önálló, szigetüzemű kazánház biztosítja. A közel 450 méteres vezetékhálózat 1969-ben létesült, tartószerkezete, alátámasztása az évek során elkorrodált, évről évre egyre gyakoribbá váltak a lyukadások. A további meghibásodások elkerülése érdekében szükségessé vált a teljes hálózat rekonstrukciója, amelyet a 2023/24-es fűtési idény végét követően végezhetnek el.

A hálózatfejlesztési munkálatok ideje alatt a melegvíz szolgáltatás szakaszosan szünetelni fog, a pontos időpontokról a MIHŐ előre tájékoztatja majd az érintett Ügyfeleket.

A korszerűsítés eredményeként új, energiatakarékosabb, szivárgásjelző rendszerrel ellátott, előreszigetelt elemekből álló PPR csővezetéket építenek be a lakótelep szolgáltatás biztonságának növelése érdekében. A PPR (műanyag) csövek, egyik legjelentősebb előnye a magas korrózióállóság, a fémcsövekkel ellentétben a PPR csövek idővel nem rozsdásodnak és nem korrodálódnak, továbbá ellenállnak a vízkőképződésnek.

A vezetéképítés munkálatai 2024. szeptember 15-ig, a fűtési idény kezdetéig elkészülnek. A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően – akár szakaszosan is - a lehető leghamarabb helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó. 
A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások és szolgáltatás kiesések miatt az érintettek szíves megértését és türelmét kéri a MIHŐ.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!