Ugrás a tartalomra

Megmarad-e a járóbeteg-ellátás a diósgyőri szakrendelőben?

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 28. szerda 14:22
Őszinte tájékoztatást kér a témában Bartha György és Bazin Levente, a Velünk a Város politikusai úgy tudják, több szakrendelés sem működik jelenleg a megyei központi kórház diósgyőri szakrendelőjében.

A szakrendelő esetleges bezárása, leépítése kapcsán még júliusban tartottak sajtótájékoztatót az önkormányzati képviselők. Helyiektől ugyanis olyan információkat kaptak, hogy elköltözhet a tagkórház, megszűnhet a járóbeteg-ellátás.

Mi is megkerestük akkor a kórházat, érdeklődésünkre azt válaszolták, hogy a járványidőszak alatt számos dolgozó szabadsága halmozódott fel, amelyeket a nyári szabadságidőszak alatt tudnak kivenni. Ez „a szokásosnál jelentősebb ellátási átszervezéseket/átcsoportosításokat” igényel - írták.

Azt is leszögezték a válaszlevélben, hogy „az intézmény vezetése jelen körülmények között nem foglalkozik a járóbeteg szakrendelések strukturális átalakításával”.

Fotók: Horváth Csongor

A kérdés azonban továbbra is fennáll Bartha György (Velünk a Város) önkormányzati képviselő szerint, az elmúlt hetekben is számtalan helyi lakos kérdezte meg tőle: mi lesz a diósgyőri járóbeteg-ellátással?

- Úgy tudjuk, hogy a nőgyógyászati szakrendelés már nincs itt, és a szemészeti rendelés sem üzemel. Szeretnénk választ kapni rá arra, hogy ez miért van így. Úgy gondoljuk, hogy tájékoztatni kellene a lakosságot - tette hozzá.

Bazin Levente (Velünk a Város) önkormányzati képviselő szerint "mondvacsinált okból kifolyólag" zárt be a szülészet-nőgyógyászat, és annak ellenére tart zárva, hogy azt ígérték: nem fog így történni. A politikus tart attól, hogy a többi szakrendelés is hasonló sorsra jut.

- Hetek óta, egyre huzamosabb ideig zárnak be szakrendelések. Úgy sejtjük, ez tartós lesz, és sajnos valóban egy leépítési hullám kezdődött meg - vélekedett Bazin Levente, aki azt is elmondta, se a kórháztól, se a terület országgyűlési képviselőjétől, Kiss Jánostól, se Alakszai Zoltán főispántól nem kapnak választ a kérdésekre. Véleménye szerint egyébként kevésbé szakmai, mint inkább politikai döntésről lehet szó.

- Nem tisztességes és nem egyenes eljárás ez a miskolciakkal szemben. Kérjük tehát, hogy ismertessék a terveket, és mondják el őszintén a lakosoknak, mi várható. Az önkormányzat nyitott a kommunikációra, amit mindenképpen szorgalmaznánk, hogy közösen tudjunk felkészülni a történésekre - fogalmazott a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

- Követeljük, hogy itt folytatódhasson a kismamagondozás, és itt maradhassanak a szakrendelések - kérték végül a politikusok.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!