Ugrás a tartalomra

Megszűnik az e-receptek könnyített kiváltása

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. június 05. péntek 10:52
Hamarosan megszüntetik az e-recept könnyített kiváltását. Jelenleg elég bediktálni a beteg TAJ-számát, és személyigazolvánnyal bárki kiválthatja mások gyógyszereit. 

A járványidőszakban bevezetett könnyítés a veszélyhelyzet megszűnése után 90 nappal szűnik meg.  A gyógyászati segédeszközök egy részének hasonlóan könnyített beszerzését még egy darabig nem fogják kivezetni, és az online orvos-beteg találkozás lehetősége is megmarad. Ha visszaáll a rend, újra meghatalmazás szükséges majd az e-receptek kiváltásához. A meghatalmazást pedig csak az Ügyfélkapun és a Kormányablakban személyesen lehet elintézni, a gyógyszertárakban nem. 

- Korábban mindenki csak a saját receptjét válthatta ki TAJ kártya és személyigazolvány bemutatásával, a veszélyhelyzetben pedig kiválthatta másét is a saját személyigazolványának bemutatásával. Reméljük, hogy nem fogják visszaállítani az eredeti rendet, mert ez könnyebbséget jelent az idősebbeknek, a mozgásképteleneknek, a gyerekeknek – nyilatkozta Dr. Mátéffy Anita, a miskolci Csipkerózsa Gyógyszertár vezetője. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!